Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Bursaspor "ekstra" süper!

2019.10.05 22:27 - Son Güncellenme: 2019.10.05 22:37
A

Geçen hafta Süper Lig'e Tofaş galibiyetiyle başlayan Frutti Extra Bursaspor, bu kez İstanbul deplasmanında Darüşşafaka Tekfen'i müthiş bir oyundan sonra 18 sayı (81-63) farkla yenerek, 2'de 2 yaptı.

Potanın Timsahları, yeni isim sponsoru Frutti Extra ile çıktığı ilk maçta, geçen sezon Eurolig'de oynayan ve bu sezon EuroCup'a katılan Daçka'yı adeta sahadan sildi.

Böylece, Bursaspor, üst üste 2 haftada, ülkemizi EuroCup'ta temsil eden 2 takımı da yenmeyi başardı.

Timsahlar, Süper Lig'de çok "ekstra" bir galibiyete imza attı.

POTADA "BEYAZ BAYRAK AYNA" YAPTI

Ayhan Şahenk'te, taraftarının da desteğiyle, daha ilk dakikadan itibaren gaza basan yeşil-beyazlılar, startla birlikte hiç geriye düşmeden finişi görerek, at yarışı deyimiyle, "beyaz bayrak ayna" yaptı!

Zaten ilk çeyreği 25-8 üstün kapatan Bursaspor, Daçka'ya   gerekli mesajı verdi.

2.periyodun başında Selçuk Ernak'ın öğrencileri, 13'te skoru 27-17 yaptı.

15'te tabela 35-25 olurken, Timsah; daha 17. dakikada İzzet Türkyılmaz'ın 7 sayı, 3 blok, 3 ribaunt ve 2 asistlik performansıyla pota altını kararttı!

İlk çeyrekte 8 sayı atan Chris Jones'a, Freeman ve Riley de yüksek yüzdeli şutlarla eşlik ederken, Bursaspor; savunmasını sertleştirdi ve çaldığı topların yanı sıra, topladığı savunma ribauntları sonrası, 4,5 dakikada 19-0 gibi muhteşem bir seri yakalayıp, 19.30'da 29 sayılık farka ulaştı (54-25) ve devreyi de 54-26 önde bitirdi.

Serkan Erdoğan'ın öğrencileri, 3. çeyrekte cepten yese de, bu bölümü de 66-50 üstün tamamladı.

Son periyotta Daçka'nın farkı eritmesine izin vermeyen yeşil-beyazlılar, Süper Lig tarihindeki ilk deplasman maçını da; yine 80 sayıyı bularak, 81-63 kazandı.

'TEXAS'LI AMERİKALILAR SAZI ELİNE ALDI

Bursaspor'da;

Texas doğumlu Chris Jones, 23 sayı, 9 asist ve 7 ribaund ve 1 top çalmayla triple-double'a çok yaklaştı ve maçın adamı oldu.

Üniversiteyi Texas'ta okuyan Allerik Freeman da 18 sayı (4/7 üçlük), 6 ribaund ve 2 asistlik performansla büyük beğeni topladı.

Yine Texas doğumlu Perry Jones, 10 sayı, 5 ribaund ve 2 asiste imza attı.

BLOK UZMANI İZZET TÜRKYILMAZ

Dev pivot İzzet Türkyılmaz, 27 dakikada, 7 sayı (1'i üçlük), 7 ribaund, 4 blok, 2 asist ve 1 top çalmalık  performansıyla eski günlerine dönüş sinyalleri verdi.

Timsah, ribaundlarda 43-38, asistlerde 20-11 üstünlük sağlarken, genel şut oranında yüzde 52,5 (32/61) ile müthiş bir isabet yüzdesi elde etti.

AYHAN ŞAHENK'TE MUTLULUĞUN RESMİ

Maçtan sonra İstanbul'a giden Teksaslılar, içlerinde 3 Texas patentli Amerikalı da olan takımı tribüne çağırıp, galibiyeti şarkılar eşliğinde kutlarken, bir anlamda "mutluluğun resmi" tablosu çıktı ortaya...

Bu güzel günde, Bursaspor'a "Frutti Extra" markasıyla isim sponsoru olarak, ekonomik açıdan adeta hayat veren Uludağ İçecekleri'nin sahiplerinden ve Bursaspor eski Başkanı Levent Kızıl da takımı yalnız bırakmadı.

Kızıl, Bursaspor Basketbol AŞ Başkanı Sezer Sezgin'le birlikte galibiyet sevincine ortak oldu.

Gerçekten, Bursaspor, sergilediği basketbolla, coşkulu taraftarıyla, Süper Lig'e büyük renk katmaya başladı.

KARŞIYAKA MAÇI KAPALI GİŞEYE DOĞRU...

Haftaya;

13 Ekim Pazar günü saat 15.15'te Karşıyaka ile Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak maçta, tribünleri düşünemiyorum bile!..

Görünen o ki;

O gün salon, 7 bin Teksaslı ile "kapalı gişe" olacak gibi...

TOFAŞ, İTÜ'YE FARK ATTI

Günün ilk maçındaysa, Tofaş, evinde SigortamNet İTÜ'yü 123-80 gibi farklı bir skorla geçti.

Mavi-yeşilliler, ligden çekilen İstanbul BB'nin yerine son haftada Süper Lig'e alınan İTÜ önünde ABD'li pivot Devin Williams, 32 sayı ve 3 ribaundla maçın en skorer ismi olurken, Barış Ermiş 11 sayı ve 10 asistle "double-double"a imza attı.

Antrenör Orhun Ene, kolay geçen maçta, gençlere de şans verdi.

5 oyuncu, 2 haneli skor üretirken, takımda, 11 oyuncu da sayı attı.

Tofaş'ta; 2002 doğumlu Bora Satır (2 sayı, 1 asist), 2003'lü Batın Tuna (5 sayı, 3 ribaund, 4 asist) Süper Lig'de ilk sayılarını attılar.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları