Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Bursaspor'da neler oluyor?

2021.01.20 07:18 - Son Güncellenme: 2021.01.20 07:18
A

Bursaspor'da yoğun bir gündem vardı, geride kalan günde...

Birer cümleyle özetleyerek sıralamak gerekirse...

-Eski dönem yönetim için taraftarların açtığı dava...

-BURSİAD'ın spor medyasıyla, Bursaspor özneli buluşması ve geleceğe yönelik projeler için yaptığımız beyin fırtınası...

-Burak Altıparmak'ın alacaklarının salı günü öğleden sonra ödenmesiyle, pazartesi gecesi krize dönüşen olayın mutlu sonla bitmesi...

-Beklenen performansı veremeyen ve Belek kampına götürülmeyen Recep Aydın'la karşılıklı anlaşılarak sözleşmesinin feshedilmesi...

Gerçekten gündemin maşallahı vardı.

AVUKAT KARADUMAN AÇIKLIK GETİRDİ

Bursaspor taraftarı 3 kongre üyesinin, eski döneme karşı açtığı dava, Bursa Adliyesi'nde görülmeye başlandı. Dava, dosyaların incelenmesi için 16 Mart Salı gününe ertelendi.

Bursa Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sungur Karaduman, dava sonrası öğlen saatlerinde benimle temasa geçti ve Bursaspor kongre üyelerinin açtığı davayla ilgili bir açıklamada bulundu.

Ben de bu yazılı açıklamayı haberleştirmek üzere editör arkadaşlarıma yönlendirdim. Bizde yayınlanan bu haber, daha sonra ajanslar tarafından tüm abonelerine servis edildi.

"SADECE MESTAN DÖNEMİNİN İNCELENMESİ"

Yeşil-beyazlı kongre üyelerini temsil eden Avukat Karaduman, açıklamasında, "Açmış olduğumuz dava, eski Başkanlar aleyhine olmayıp, sadece ve sadece Mesut Mestan başkanlığı döneminde sunulan bütçenin usulüne uygun olup olmadığının incelenmesi istemidir" vurgusu önemliydi.

"CAMİADA YANLIŞ ODAKLANMA OLMASIN"

Avukat Sungur Karaduman'ın bana geçtiği açıklamanın devamı şöyleydi: 

"Kamuoyunda oluşan beklenti ile davanın konusu uyum arz etmemektedir. Bu nedenle kamuoyunun davanın konusu hususundaki yanlış odaklanmalardan sıyrılarak daha sağlıklı bir şekilde dava sürecini takip etmelerini bekliyorum."

BURSİAD'DAN TAM DESTEK

2010 yılında kurulan Bursasporlu Sanayici İş Adamları Derneği'nde (BURSİAD) 6 ay önce yönetimi devralan Başkan Enes Can Demir ve yönetiminin medya davetine katıldık.

Bursa'nın genç ve dinamik 2.nesil iş insanlarından kurulu BURSİAD yönetimi, hem kente, hem de Bursaspor'a katmadeğer katmak için kurulmuş bir dernek...

5 DEPLASMAN SPONSORLUĞU VE 2 LOCA

20 yönetim kurulu, yedek ve denetleme kurulu üyeleriyle birlikte 35 kişilik geniş bir yönetimden oluşan BURSİAD'ın hedeflerini medyaya anlatan Başkan Demir, bu sezon Bursaspor'un 5 deplasmanına sponsor olduklarını ve Timsah Arena'dan 2 loca aldıklarını hatırlattı.

"HİÇBİR FUTBOLCU SATILMAMALI"

Dernekteki yöneticilerin çoğunun Teksas'ta büyüdüğünü vurgulayan Demir'in yeşil-beyazlı kulübe gelir getirici projeler üretmeyi amaçladıklarını söylemesi çok değerli ve de anlamlı...

Enes Can Demir, "Biz, bu mali tabloyla tahtanın açılmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca, bu kadrodan kimsenin satılmaması gerektiğini düşünüyoruz" diyerek, derneğin görüşünü dile getirdi.

"BEYİN FIRTINASI" TARZI BULUŞMA...

Aslında, bu buluşma; klasik bir basın toplantısı şeklinde olmadı.

Gazeteci arkadaşlar ve aralarında Bursaspor eski yöneticisi Kıvanç Cakalıoğlu'nun da bulunduğu dernek yöneticileriyle birlikte, yeşil-beyazlı kulübün sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerini tartıştık.

Bursaspor özneli sohbetimiz tam bir "beyin fırtınası" şeklinde geçti.

BURSİAD yönetiminin, biz gazetecilerin düşüncelerini sorması ve fikir alışverişinde bulunması, çok nazik bir davranıştı.

O POTANSİYELİ GÖRDÜM

Bursaspor için kafa yoran genç BURSİAD yöneticilerinin, gelecekte Bursaspor'a hizmet etme potansiyelini taşıdıklarını gördüm.

Zira, Ali Cakalıoğlu, Ayhan Barışıcı ve Osman Planalı gibi yakından tanıdığım babalarının yöneticilikleri döneminde muhabirlik ve yazarlık yapmış bir gazeteci olarak, bu dernekte yönetici olan genç kardeşlerimizin, ileride "Şampiyon Arma" için; bayrak ve hizmet yarışına dahil olacaklarından hiç şüphem yok!.

Bursa'da, taraftar dernekleri dışında;

BURSİAD, NİLBİAD gibi; 58 yıllık kulübe destek olmak için çalışan, sürekli proje üretip, bunları hayata geçiren, icraat yapan, iş insanlarından kurulu Bursaspor paydalı derneklerin çoğalması en büyük dileğimiz...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları