Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

Avrupa Kupası, transfer ve antrenör seçimi...

2020.06.16 19:44 - Son Güncellenme: 2020.06.16 19:44
A

Basketbolda, ULEB'den Euro Cup müjdesi gelince, dün sıcağı sıcağına bu güzel haberle ilgili düşüncelerimi ve Frutti Extra Bursaspor'un 6 yıllık müthiş gelişim öyküsünü kaleme almıştım.

Kısaca özetlersek:

"Frutti Extra Bursaspor'a 

Avrupa kupaları müjdesi nihayet geldi.

Gerçekten de, hayaldi, gerçek oldu!..

Yıl 2014...

Çekirge Spor Salonu'nda başlayan Bursaspor'un basketbol şubesinin hikayesi, 6 yıl sonunda; Süper Lig'deki ilk sezonun bitiminde Avrupa hayalini gerçekleştirdi.

SEVİNÇTEN UÇUYORUZ!

Frutti Extra Bursaspor'un Avrupa kupalarına katılma hayali 15 Haziran itibariyle ULEB'ten Euro Cup müjdesinin gelmesiyle gerçeğe dönüştü.

Yeşil-beyazlı camiada, şu an bayram havası var...

Daha Süper Lig'e çıkalı 1 yıl olan Potanın Timsahları, resmen "Avrupalı Bursaspor" oldu.

Kelimenin tam anlamıyla:

Sevinçten uçuyoruz!..

PASAPORTLAR HAZIR MI?

Haydi Bursaspor sevdalıları...

Pasaportları hazırlayın ve sonra da kemerlerinizi bağlayın;

Eylül sonundan itibaren Frutti Extra Bursaspor'la birlikte yeni heyecanlar için Avrupa'ya uçuyoruz." demiştim.

***

Avrupa yolculuğuyla ilgili Tofaş  Spor Salonu'nda yapılan basın toplantısında, Frutti Extra Bursaspor'un kurmayları, Avrupa Kupası heyecanıyla ilgili görüşlerini paylaşırken, bir hayli mutlu ve bir o kadar da heyecanlı olduklarını gördüm.

Frutti Extra Bursaspor Basketbol AŞ Başkanı Sezer Sezgin, 6 yıl önce başladıkları bu hikayenin; Euro Cup'tan gelen güzel haberle taçlandığını vurgularken, "Artık Avrupa'da yeni bir hikayeye başlıyoruz" demesi bence önemliydi.

NASIL BİR KADRO KURULACAK?

Ben de Başkan Sezgin'e, "Süper Lig ve Euro Cup'taki yoğun maç trafiğini kaldırabilmek için nasıl bir kadro kuracaklarını" sordum:

Sezgin, sorumu şöyle yanıtladı:

"Rotasyonu geniş bir takım kurmayı hedefliyoruz. Tabii ki 5 yabancımız olacak. Hem iç sahada, hem deplasmanda yoğun bir maç trafiğinde oynayacağımız doğru. Euro Cup'a uygun bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalara da başladık. Önümüzdeki dönemde, yavaş yavaş önce antrenörümüzü, daha sonra yeni oyuncularımızı açıklayacağız."

İLK HEDEF SIRP ANTRENÖR...

Bu arada öğrendiğim kadarıyla, yeşil-beyazlı yönetim, öncelikle, yabancı antrenörlerle temasa geçecek.

Ülke olarak da Yugoslav ekolünden gelen genç bir Sırp teknik adamın adı gündemdeymiş.

Birkaç yabancı antrenör adayı daha varmış.

Olmazsa da, yerli koçlarla görüşülecekmiş...

Bekleyip göreceğiz...

AVRUPA, PARKEDE DE TEKSAS'I EZBERLEYECEK

Ayrıca...

Avrupa bu sezon;

Bursaspor taraftarının coşkusunu ve gücünü; futboldan sonra parkede de görecek.

Genel Menajer Nedim Yücel de, "Bir hayalimiz vardı. Gerçeğe dönüştü. Şehrin özlemini duyduğu Avrupa'ya herkesin katkısıyla gitmeyi başardık" diyerek, bir anlamda camianın arzusunu özetledi.

Gerçekten de öyle...

DEV TAKIMLARLA AYNI SAHNEDE...

Zira, Eurolig ve Avrupa kupaları  deneyimi çok olan Partizan, U.Malaga, Rytas Vilnius, U.Kazan, Virtus Bologna, Joventut Badalona, Lokomotif Moskova, Podgorica, S.Frankfurt, Olimpija Ljublijana gibi birbirinden güçlü "marka"  kulüpler var.

EUROLİG FİNAL FOUR'UN SPONSORU...

Frutti Extra, geçtiğimiz yıl imzaladığı 3 yıllık anlaşmayla Euroleague ve Euro Cup'ın Almanya bölgesel sponsoru ve Almanya'da düzenlenecek Eurolig Final Four'un resmi sponsoru olmuştu.

ULEB ile ilişkileri üst düzeyde olan Uludağ İçecek ailesini de Avrupa sürecine verdiği katkı ve destek için de kutlamalıyız.

KIZIL: SEZER'İN HAKKI SEZER'E

Uludağ İçecek Başkan Yardımcı Ömer Kızıl konuşmasında, benim dünkü yazımda yer alan "Sezer'in hakkı Sezer'e" benzetmemi aynen alıntılayıp dile getirerek, sporun gücüne vurgu yaptı:

"Öncelikle Sezer Başkanı ve ekibini kutluyor ve haklarını teslim etmek istiyorum.

Potada yeni hedefimiz; Bursa'ya yakışan, Türkiye'ye örnek olacak, en yaratıcı, en coşkulu camiamızla beraber, Türkiye'nin en fazla dolu o basketbol salonu olmak. Bir şehrin reklamı için dünyadaki en etkin mecra spordur. Frutti Extra Bursaspor, basketbol ile adını Türkiye'den sonra Avrupa'da da duyuracak" ifadesini kullandı.

Basketbol sevdalısı Kızıl, 10 Temmuz'da çekilecek kurada, Almanya'nın S.Frankfurt takımının da grupta olmasını arzuladığını vurguladı ve "Bizim de orada önemli bir iş partnerimiz var. Almanya'daki salonu en az 3 bin Türk ile doldururuz" sözleri, Avrupa Kupası (Euro Cup) heyecanının ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesiydi adeta...

"AVRUPA'YA GİTMEK CİDDİ BİR BAŞARI"

Uludağ İçecek CEO'su Mete Öz ise, Avrupa hedefini yakalamanın önemine dikkat çekerek, "Orta vadeli hedef olarak Avrupa demiştik. Tahminimizden daha erken geldi. Bu, ciddi bir başarıdır. Bursaspor'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KULÜP, GÖRSELLERİYLE DE ÇOK MOTİVE

Basın toplantısı için Euro Cup logolu görseller hazırlayan 'Uludağ İçecek Ailesi'nin ve Frutti Extra Bursaspor'un, tıpkı 11 Ekim'deki "isim sponsorluğu imza töreninde" olduğu gibi, sahanın ortasına, zengin görsellerle bezeli bir stand yaptırması da, bir "ilk" olan Avrupa macerası için ne kadar "motive" olduklarını gözler önüne seriyor...

Hani bir laf vardır:

"Her şey hayal etmekle başlar" diye...

İşte Frutti Extra Bursaspor, Avrupa hayalini sadece 6. yılında gerçekleştirdi.

Biz de, artık Avrupa uçağına binmek için gün sayan Potanın Timsahları'nın yolunun açık olmasını diliyoruz.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları