Serkan Yetişmişoğlu

Serkan Yetişmişoğlu

serkanyetismisoglu@bursadabugun.com

5 bin Bursaspor maskesi tamam

2020.05.31 00:19 - Son Güncellenme: 2020.05.31 00:22
A

Dünkü "Daha ne bekliyorsunuz?" başlıklı yazım, hani o klasik deyimiyle ses getirdi.

Hatta, bir gün içinde ete kemiğe büründü, diyebilirim.

Yazımın özetini hatırlatarak, mevzuya girelim isterseniz:

"Bursa'da bir tekstil firmasınca üretilen 25-30 yıkamaya dayanıklı maskeler, sipariş üzerine dünyanın önde gelen futbol ve basketbol takımlarına gönderiliyor.

Günlük 250 bin maske üretmesine rağmen siparişlere yetişemeyen Bursalı firmaya, Almanya Bundesliga ile 8 Haziran'da start alacak İspanya La Liga ekiplerinin yanı sıra Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından talep geldi.

Bu maskeler; antibakteriyel, nefes alınabilirliği yüksek, su geçirmez özelliklerine sahip..."

Firma yetkilisi (Levent Tümer) diyor ki:

"Almanya Ligi'nden Bayern Münih, Borussia Dortmund, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach için numuneler yapıldı ve sipariş aşamasındayız.

NBA'den de San Antonio Spurs ve Atlanta Hawks takımlarına numuneler gitti.

Ayrıca, Türkiye'deki taraftarların store gruplarıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Barcelona'nın sponsoru olan bir firma için numunelerimizi hazırladık."

Bütün bu detayları niye yazdım?

Tekstil kenti Bursa'da; Bursaspor'un bu işi çoktan yapması gerekiyordu da ondan!..

ALMANYA'DAKİ MAÇLARDA GÖRDÜK

Bundesliga'da 2 haftadır, kulüplerin, kendi logoları ve renklerinden oluşan; yıkanabilir hijyen maskeleri taktıklarını ekranlarda görüyoruz.

Bursaspor yönetimi, armalı ve yeşil-beyaz renkli maskeleri yaptırıp, 1 Haziran'da açılacak Bursastore'dan (Timsah Arena) ve de internetten siparişle satabilir.

***

Anadolu Ajansı'ndan Büşra Nur Yılmaz'ın cuma günü yaptığı, "Dünya sporuna Bursa maskesi" haberini gördükten sonra, daha önce de dile getirdiğim, "Bursaspor da maske yaptırmalı" yazımın özetini yukarıda alıntıladım.

HER ŞEY BİR TEŞEKKÜRLE BAŞLADI

Demirtaş'taki maske üreticisi tekstil firmasının sahibi Levent Tümer'in, dün akşam üzeri twitterdan bana teşekkür mesajını gördüm.

Levent Bey, dünkü yazımı okumuş ve bana şöyle bir mesaj attı:

"Bursastore'da satılmak üzere 5 bin adet maskeyi ücretsiz yapmaya hazırız.

Bursaspor yönetimi onay verdiği an üretime başlar hemen teslim ederiz.

Bursasporumuza her şey feda olsun."

SADECE KÖPRÜ OLDUM

Ben de bu jest üzerine sün telefonda tanıştığım Levent Tümer ile Bursaspor yönetiminin iletişim kurması için "köprü" görevi yaptım. Bursastore'a büyük emek veren Bursasporlu yönetici dostum Ahmet Eraslan aracılığıyla, şu anda Bursastore'dan Sorumlu Yönetici Kıvanç Cakalıoğlu ile   firma sahibi Levent Tümer akşam saatlerinde görüştü ve "ücretsiz 5 bin Bursaspor maskesi üretimi" konusunda prensipte anlaştıkları haberini aldım.

"BU HAFTA SATIŞA ÇIKACAK"

Bu güzel habere göre;

Bursaspor maskelerinin dizaynı için yapılacak "ortak çalışmanın" ardından pazartesi veya salı günü 5 bin Bursaspor armalı maskenin imalatı yapılacak.

Kısacası, en geç 4-5 gün sonra (yani bu hafta) Bursaspor maskeleri satışa çıkabilecek.

HEM HİZMET, HEM GELİR KAYNAĞI

Kabaca bir hesapla;

Bursaspor, bu 5 bin maskeyi Bursastore'dan ve internetten, mesela 10 liradan satsa, kasasına 50 bin lira net para girer.

20 liradan satsa 100 bin lira kazanır.

Bu da, bu sıkıntılı pandemik günlerde, kulübe biraz olsun nefes aldırır.

Hem de taraftarın bu yöndeki talebi karşılanmış olur.

***

Bu arada Levent Tümer ile telefonla konuşarak, maske hakkında bilgi aldım.

Avrupa'dan Afrika'ya, hatta Barcelona'dan NBA tedarikçisi firmalara kadar yoğun takip gören maskelerin hijyen durumunu sordum.

"BÜTÜN SAĞLIK NORMLARINA UYGUN"

Levent Tümer şunları söyledi:

"Biz, ürünlerimizi; TSE'nin belirlediği 3 kritere uygun olarak ve ihracat için gerekli testlerden geçirip onaylatarak yurt dışına gönderiyoruz.

Bez maskelerimizin; alerjen, kanserojen ve zararlı kimyasal ürünler içermediği kanıtlandı ve hepsi ihracata yönelik olarak uluslararası 'CE Uygunluk Beyanı' belgelerine sahiptir. O açıdan taraftarlarımızın içi rahat olsun. Maskelerimizi 25-30 kez yıkayıp, kullanabilirler."

Tümer, "Eğer 5 bin maske, ilgi görürse ve kulüp tarafından istenirse, yine yaparız" diye de ekledi.

Tekstilin Başkenti Bursa'da, Bursaspor'u seven tekstilcilerin olması ve bu önemli günlerde yeşil-beyazlı arma için güçbirliği yapılması açıkçası beni sevindirdi.

Darısı, daha nice güzel "yeşil-beyaz" icraatlara...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları