Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Umulmayanı başardığın için tebrikler Başkan Yılmaz...!

2021.04.19 07:44 - Son Güncellenme: 2021.04.19 07:44
A

Bilmeyen yoktur; Bursa'nın ez zor merkez ilçesi Yıldırım'dır ...

Zor derken;

Yoğun göçün merkezi Yıldırım'dır...

 Bursa'da genele bakıldığında çarpık yapılaşmanın odağı da ne yazık ki  Yıldırım'ıdır.

İlaveten 660 bini aşan nüfusu ile birçok ilden bile büyük olmasına rağmen, yüzölçümüyle değerlendirildiğinde Bursa'nın sadece yüzde birine sahip ilçe de yine Yıldırım'dır.

Velhasıl Yıldırım'da zorluklar bitmez....

Mevcut yüzölçümü üzerinden imar açmak da oldukça güçtür Yıldırım'da.

Çünkü ilçenin büyük bir bölümü SİT alanlarıyla doludur ki;

İşte bu zor mu zor tablo hasebiyle Yıldırım'ı yönetmek, yönetirken de üstüne hizmet üretmek inanın abartmıyorum;  iğne deliğinden deve geçirmek kadar güçtür .

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bir basın lansmanı ile 2 yıllık icraatlarını kamuoyuna açıkladı geçen hafta.

Öncelikle belirteyim;

Toplantı, düzenlendiği mekan açısından tam isabet dedirtti.

Biz medya mensuplarını Uyumayan Kütüphanede ağırlayan Başkan Yılmaz yer seçimiyle de zor ilçe Yıldırım'ı yönetirken 7/24 bir fiil görevinin başında olduğu mesajını verdi.

Yeri gelmişken Uyumayan Kütüphane'nin 250 bin genç nüfusa sahip Yıldırım için şahane!  bir yatırım olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Bu kütüphane gerçekten 24 saat uyumuyor ve 20 bin kitabı, konforlu dizaynı, seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, kafeteryası ve dinlenme salonu ile gece- gündüz Bursa'nın dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor.

Geçtiğimiz dönem Kentsel dönüşüm merkezi olarak inşa edilen, içinde sayısız uydu kent maketinin uzunca bir süre sergilendiği, ardından da bir tanesinin dahi yaşama geçmeden depolara  kalktığı koskoca atıl bir binayı Bursa'nın en iyi kütüphanesi haline getirmek gerçekten de takdire şayan bir başarı !

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın tam destek tablosuyla iştirak ettiği toplantıda uzunca bir sunum yaptı Başkan Yılmaz.

Açıkçası Oktay Başkan'dan içi dolu, önemli yatırımları tek tek sayacağı bir konuşma tabii ki de bekliyordum...

 Amma velakin yazıya başlarken de özellikle vurguladığım üzere,  Yıldırım'ın çok zor bir bölge olmasından ötürü aşağıda bir bir sıraladığım mühim hizmetler zincirini sadece 2 yılda, üstelik de mali boyutuyla yüklü borçla devraldığı bir belediye bütçesiyle yola çıkarak, pandemiye rağmen gerçekleştirebileceğini doğruyu söylemek gerekirse ummuyordum...!

Şimdi gelelim Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın 2 yıllık hizmet karnesine; 

 *550 milyon TL'lik borçla devralınan Yıldırım Belediyesi'nin bütçesindeki borç oranı pandemiye rağmen 350 milyon TL'ye kadar düşürülmüş.

*Yine korona virüsle mücadeleye rağmen eğitim, kültür, sanat ve spordaki hizmetler tüm hızıyla aksamadan devam etmiş.

*İmarda Mevlana Mahallesi ile başlayan tüm kentsel dönüşüm projelerinin alt yapısı bütünüyle hazırlanmış ve bu hazırlık yapılırken de İnsan odaklı hareket edilip, Yıldırımlılara kucak açan bir anlayış çerçevesinde çalışılmış.

*Mevlana Mahallesi'nde çok yakında depreme dayanıksız eski evler yerine, sosyal ve yeşil donatı alanlarının dikkat çekeceği modern konutlar inşa edilecek. Çünkü bu mahallede halkın  yüzde 95'i, 10 yıl vadeli kredi ile bir miktar fark ödemeyi kabul etmiş.

*Yıldırım Belediyesi kendi asfaltını üretmiş ve satarak da gelir elde etmiş.

*Uyumayan Kütüphane yaşama geçirilmiş ki bu kütüphane sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin sayılı kütüphaneleri arasında yer alıyor ve örnek gösteriliyor.

*Kafeler Sokağı ,esnafın cebinden bir kuruş dahi çıkmadan  gerçekleştirilen renovasyonla muhteşem olmuş. Başkan Yılmaz'ın sunumunda bu proje ile ilgili izlettiği  VTR de çok etkileyiciydi. Özellikle görüşlerini samimi bir ifadeyle anlatan kafe esnafının Başkan Yılmaz'a içten teşekkürü dikkat çekiciydi.

*Gönül belediyeciliğine örnek Engelsiz Yaşam Okulu'ndan yansıyan görüntüler de Yıldırım'da sosyal yaşamda çok önemli hizmetlerin yapıldığının gösterges.

*Başkan Yılmaz'ın konuşmasında tek tek anlattığı Yeni parklar, meydan ve atık toplama projeleri de  çevre dostu yaklaşımın net örnekleri ...

Yukarıda sıraladığım bu mühim hizmetler haricinde daha birçok yatırımdan da söz eden Başkan Yılmaz'ın  2 yıllık icraat karnesi ayrıca çok önemli bir göstergeyi de yansıtıyo.

O gösterge de  net şudur ;

Oktay Yılmaz akılcı projelerle bütçeye ek kaynaklar sağlayarak, her şartta hizmet üretmeye devam ederse ve  insan odaklı, rantsız, şaibesiz, nitelikli, kaliteli, Türkiye'ye örnek yatırımları bir bir yaşama geçirmeyi sürdürürse,  Yıldırım'ın 'Varoş' algısını ortadan kaldıran başkan olur.

2 Yıllık icraat sürecinde  umulmayanı başardığın için 'Tebrikler Başkan Yılmaz' ...!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları