Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

İşte Z Kuşağının Rol Model Belediye Başkanı...!

2021.10.01 14:27 - Son Güncellenme: 2021.10.01 14:27
A

Şöyle bir düşünün bakalım Değerli Okurlar ;

Bu ülkenin gençlerine 'Başımıza icat Çıkarın' diyerek seslenen bir belediye başkanı duydunuz ve yahut gördünüz mü hiç ?

Peki;

Yönettiği ilin ya da ilçenin geleceği ile, genç kuşağın ne derece ilgili olup olmadığını didik didik araştıran ve onların da yönetimde söz sahibi olabilmeleri için kırk yıl düşünseniz aklınıza dahi gelmeyecek yöntemlerle çalışıp çabalayan bir belediye başkanı hiç dikkatinizi çekti mi ?

Ya da şöyle sual edelim o vakit ;

Hani zor mu zor kuşak Z Gençliği ile oturup saatlerce sohbet eden, onlara yeri geldiğinde bir baba, bir ağabey misyonu ile yaklaşıp sorunlarını dinleyen ve beklentilerine de ışık hızıyla cevap verebilen hizmetler üreten bir belediye başkanı biliyor musunuz acaba?

Tüm bu sorulara;

Son dönemde sıkça gündeme getirilmeye çalışılan 'AK Parti siyasilerinin Z Kuşağı ile iletişiminde sorunlar var' iddiasına okkalı bir yanıt verircesine;

Hem o gençlerle aynı frekansta buluşup, samimi iletişimin en içten örneklerini sergileyip, hem de teknolojiyi kullanımda üstün başarı gösterebilen ve yine bu alanda gençlerin önünü açıp onlara da örnek olabilen bir belediye başkanı var mıdır? sualini de eklesem ne dersiniz ?

-Neredeeee o belediye başkanı ? diyerek ardından da

-'Keşke olsa' diye de devam ettiğiniz işitir gibiyim ...

Hemen söyleyeyim;

Öyle bir belediye başkanı var ...!!!

Ve de Bursa'ya ekonomik alanda ciddi katma değer sağlayıp, istihdamdaki eksi görünümüyle dikkat çeken , kaplıcalarıyla ve başta köftesiyle ünlü gastronomisiyle de bilinen İnegöl'ü dört yıla yakın süredir başarıyla yönetiyor.

Z Kuşağı gençlerle diyaloglarda deyim yerinde ise adeta ezber bozan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'dan söz ediyorum ;

Başkan Taban onlarla öyle bir frekans yakalamış ki İnegöl'deki genç nesil her fırsatta Belediye başkanları ile buluşmaktan ve sohbet etmekten büyük keyif alıyor.

Çayları Başkan Taban söylüyor;

Gençler de 'Çaylar Başkan'dan' da Alper Taban'a şarkılar türküler, şiirler ve nitelikli söyleşileriyle yanıt verip teşekkür ederek sevgi ve ilgilerini dile getiriyor.

Gençlerin talepleri doğrultusunda İnegöl'e kazandırdığı iki Nöbetçi Kitaphane'de de sıklıkla İnegöl'ün geleceği ile buluşan Alper Başkan; sosyal medya kullanımındaki başarısıyla da onlara örnek oluyor ve teknolojiyi gençlere sevdiren belediye başkanı olarak dikkat çekiyor.

Alper Başkan her yıl düzenlediği Teknoloji Festivali ile de gençlere teknolojiyi öyle bir sevdirdi ki, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilgiyle takip edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem gösterdiği Teknofest'te, İnegöl aldığı 1.'lik ödüyle Bursa'nın adından gururla söz ettirdi.

İnegöl'ün 'Baykoca Fezakadı Drone Takımı Gençleri; Teknofest 2021'de 'Yapay Zeka Destekli Drone ile Kayıtsız ya da Kayıtdışı Yapı Tespiti' ile 'İnsanlık Yararına Teknolojiler' Kategorisinde birinci olarak ödüllerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan aldı.

Yeri gelmişken İnegöl'ün teknolojik Belediye Başkanı Alper Taban'ın yönettiği ilçeyi 'E-Belediyecilik' hizmetlerinde Türkiye 1.'liği unvanı ile zirveye taşıdığını da belirtelim.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın genç kuşak ile iletişimdeki başarısında kanımca iyi bir dinleyici olmasının ve araştırmacı yönünün ciddi etkisi var.

Alper Başkan özellikle araştırma alanında öyle detaylı çalışıyor ki;

Aile Sosyal Politikalar ilçe Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü hatta ve hatta Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte hareket edip her bir İnegöl gencinin içinde bulunduğu koşulları ve yansıttığı sosyal tabloyu etraflıca araştırıyor.

Alper Başkan bu araştırmaları doğrultusunda eğer bir gencin sorunu ya da sıkıntısı tespit edilirse hemen aile ile diyaloğa geçiyor ve çözüm yolu buluyor.

Tüm bu çalışmalarından ve çabalarından ötürü de İnegöl'ün gençleri Başkanları Alper Taban'ı hem çok seviyor ve hem de örnek alarak rol model kabul ediyor.

Velhasıl kelam işleyen demir ışıldıyor ...

Ve tüm gayretiyle İnegöl'ün gençlerine yol gösterici olup, değerli hissettiren Alper Başkan, onlara yaşamlarındaki yol haritasında ışık tutuyor.

Bize de Başkan Alper Taban'ı tebrik etmek düşüyor.Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları