Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Hakan Çavuşoğlu'ndan İl Kongresi Mesajları...!

2020.11.16 07:25 - Son Güncellenme: 2020.11.16 07:25
A

Spekülatif kulis haberlerini, fısıltıları bir kenara bırakalım;

Siyasetin ibresini çok fazla kurcalamadan, AK Parti'de sonucu merakla beklenen il başkanlığı yarışı ile ilgili mevcut tabloya net ve de düz bakalım.

Malumunuz; AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman geçen hafta itibariyle Ankara'ya çağrıldı ve dönüşünde de  başkanlığa yeniden aday olmayacağını kamuoyuna açıkladı.

İşte bu flaş gelişmenin ardından AK kulislerde olağanüstü bir heyecanla, yoğun ve de hummalı bir  tahmin süreci başladı ki görüntü aynen şudur: Aday Borsası tavan yaptı!

Rekabet bildiğiniz gibi değil  kıran kırana ve de hat safhada..!

Parti kulislerinde aday -toto kıvamında nükseden olasılıklar üzerinden bahse girenler bile var..!

Temayülün de ışık hızıyla gerçekleştirildiğini dikkate alırsak kongreye  yine  tek adayla gidilecek kanımca...

Ve fakat o tek aday kim olacak?

Teşkilatın nabzını şöyle derinden bir yokladığımda eski  milletvekilleri, eski il-ilçe başkanları vs..

Ağırlıklı olarak siyasi unvanında hep bir eski ibaresi olan isimlerin öne çıktığını gördüm.

Artık il başkan adayı partinin hafızasından eski bir siyasetçi mi olur yoksa Ayhan Salman tercihinde olduğu gibi süpriz bir isim mi kabul görür?

Kısa süre sonra zaten bu sorunun yanıtı netleşir...

Amma velakin şimdi ben bu isimleri tek tek yazsam ve her biri için birkaç anekdot kaleme alsam; hem yazı alır başını gider sayfalara sığmaz, hem de her biri birbirinden değerli olası adaylardan  'Pınar Yeniyiğit benim için az yazmış, bu özelliğimi niye yazmamış?.. Ama diğer isimle ilgili bir satır fazla yazmış' gibi serzenişler hasıl olur ...

O nedenle Sevgili Okurlar bendeniz tahmini isimleri sıralamaktan müsaadenizle imtina edeyim ve merakla okuyacağınızdan emin olduğum Bursa'nın siyasette marka kimliği konumundaki AK Parti Bursa Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, Eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İl Kongresi'ne ilişkin  Azerbaycan ziyaretinin hemen öncesinde yaptığım telefon sohbetinden birkaç mühim başlığı aktarayım.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN YENİ DÖNEM VURGUSU!

Önce Ayhan Salman'ın neden yeniden aday olarak tercih edilmediğini sordum Hakan Çavuşoğlu'na...

Noktasıyla, virgülüyle aynen şu yanıtı verdi Vekil Çavuşoğlu; 

"Ayhan Salman Başkan'ımız yol arkadaşımız. İki seçim geçirdik birlikte. Başarılı çalışmalara imza attık. Çok teşekkür ediyorum Başkanımıza. Bundan sonra da başka bir şekilde, başka görevlerde birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Bu karar ile ilgili bir sebep aramaya gerek yok. İl Başkanlığında da yaşanan bir bayrak değişimidir ve sonuçta amacımız halkımıza hizmettir. Biz 2023 - 2071 hedeflerimiz doğrultusunda yeni döneme hazırlık yapıyoruz."

Bilenler bilir; Tevazu sahibi ve de açık sözlü bir siyasetçidir Hakan Çavuşoğlu. Partinin hafızası konumundaki siyasilere çokça önem gösteren isimlerin de başında gelir. İşte bu özelliklerinden ötürü de Ayhan Salman tercihinde olduğu gibi yine bir sürpriz isim il Başkanlığı adaylığı için düşünülebilir mi? sualini de yönelttim Vekil Çavuşoğlu'na;

İl Başkanlığı için uygun görülecek kimliğin tamamen istişareler sonrasında belirleneceğine vurgu yapan Hakan Çavuşoğlu'nun bu soruma verdiği yanıttın devamında söyledikleri de mühim cümleler içeriyordu;

"Partimiz kurulduğu günden bu yana il teşkilatımızda hizmet vermiş çok değerli, başarılı kimlikler bulunuyor. Yine teşkilatımız içerisinde farklı görevlerde uzun ya da kısa süre bulunmuş, şu anda dışarıda olan çok sayıda birikimli, iş yaşamlarında da başarılı arkadaşlarımız var. Bursa 3 milyon nüfuslu büyük bir şehir ve teşkilatımızda bugüne kadar görev almasa da partimize gönülden hizmet eden değerli arkadaşlarımız da var. "Şu isim ya da bu isim olur" diyemem ama donanımlı, tecrübeli ve liyakat sahibi çok sayıda partilimiz ile birlikte Bursa Teşkilatımız çok güçlü. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız Bursa İl Başkan Adayımız ile ilgili ciddi ve de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Temayülümüzün ardından da çıkacak sonuçla birlikte netice kısa süre sonra belli olacaktır. Adayımız kim olursa olsun tam destek verip, hep birlikte çalışacağız. Neticede AK Parti'nin 2023 ve 2071 vizyonu doğrultusunda önümüzdeki döneme odaklanmamız şart. "

Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından net anlaşılacağı üzere İl Başkan Adayı sürpriz bir isim olsa ya da olmasa da toparlayıcı, bütünleştirici ve de AK Parti'nin hedefleri doğrultusunda Bursa'yı yeni döneme hazırlayacak etkin bir kimlik olacak. Bu kesin !

AK PARTİ İL BAŞKANI NASIL OLMALI?  

Yine teşkilat nezdinde yaptığım nabız yoklamasından da  yola çıkarak altını çizerek belirteyim;

İktidar Partisi'nin İl Başkan Adayı topluda itibar gören kimlikleri de parti çalışmalarına dahil edebilecek bir vizyon ve misyona sahip olabilmeli ve 2023 hedefleri doğrultusunda özellikle gençleri de parti çatısı altında toparlayabilmeli.

Hayatın içinde, girişimci bir ruha sahip, gelişmelere açık, kültür ve düşünce yaşamını da yakından takip edebilen, söyleyecek ve dinlenecek sözleri olan bir gönül adamı olmalı il başkan adayı...

Adaletli, eşitlikçi, hakka ve emeğe riayet eden, dürüst, çalışkan, tabanın sesine kulak veren, teşkilatçılık ve yöneticilik becerisi olan bir kimlik olabilmesi önemli ..

Yönetimini oluştururken yukarıda saydığım özelliklere uygun insanlara  yer verebilecek kadar etkin ve cesur, teşkilat geçmişini bilen, hafızayı koruyan , kutuplaşmaların önüne geçebilecek, ileriye de net bakabilecek bir başkan istiyor AK Partililer...

Özellikle CHP ve İYİ Parti İl Başkanlarının sürekli eleştiriyel ve de tepki odaklı siyaset yaptığı bir dönemde AK Parti'ye İl Başkanı olacak kimliğin de sadece savunmacı değil atak bir siyaset tekniğine sahip olması da şart ...!

Şimdi; Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından ve yukarıda saydığım özelliklerden de yola çıkarak iyice düşünün lütfen olası adaylar arasında kim İktidar Partisi Bursa İl Başkanı olarak biçilmiş kaftan sizce?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları