Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

En teknolojik Başkandan, en akılcı projeler...

2020.10.26 08:41 - Son Güncellenme: 2020.10.26 08:41
A

Mobilyadaki gücü, meşhur kaplıcaları, doğal güzellikleri, gastronomisi...

Mevcut konjonktürde Bursa'nın siyasetine yön veren ve eksi istihdam oranı ile de şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayan İnegöl'ün değerleri saymakla bitmiyor.

Şimdi Başkan Alper Taban'la birlikte İnegöl bilim ve teknolojide de öncü...

Dinamik bir şehir İnegöl ve Başkan Taban bu potansiyeli değerlendirmeyi gayet iyi biliyor...

BURSADA BUGÜN TV'de Fİ Kelam'da konuğumdu İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban.

Söze malum mevzu pandemi ile başladık...

İnegöl vaka sayılarının yüksek olduğu ilçeler arasında nedendir ? diye sual ettim Alper Başkan'a...

Net bir yanıt verdi ve aynen şöyle söyledi Başkan Taban;

"81 vilayetin tamamından ve 37 ülkeden insan yaşıyor İnegöl'de. Bu açıdan değerlendirdiğinizde aslında uluslararası ölçeğe sahip, özel bir şehir İnegöl. Hal böyle olunca kontrollü yaşama devam ederken, normalleşme süreci ile de birlikte ister istemez vakalarda artışlar görüyoruz.300 bin nüfusumuz var Pınar Hanım. Doğal olarak bizden daha az nüfusa sahip bölgelerde bizden daha düşük sayıda vaka var. Nüfusu bizden fazla olan bölgelerde de daha fazla vaka mevcut. Bugün ihracatı olmayan bir şehirde de bizdeki kadar vaka olmayabilir.

'Doğru söze ne hacet' diyerek geçtim İnegöl'ün lokomotif sektörü mobilyaya..

Mobilyanın kalbi İnegöl'de 44.sü düzenlenen Modef Expo Uluslararası Mobilya Fuarı nasıl geçti Sn Başkan. 2 binin üzerinde mobilya üreticisi ve imalatçınız var memnunlar mı pandemide yapılan fuardan ?

Alper Başkan bu soruma İnegöl mobilyasının tam 150 ülkeye ihraç edildiğine vurgu yaparak mühim bir tespitle yanıt verdi;

"Pandemi nedeniyle riskli bir fuar geçirdik aslında. Tüm tedbirleri üst düzeyde aldık. Bu seneki fuarımızda özellikle nokta atışı hedef müşteriler şehrimizi ziyaret etti. Alım heyeti diyebileceğimiz kişi ve kurumların yetkilileri geldi. Başarılı bir fuar geçtiğini söyleyebiliriz. Mobilyacı arkadaşlarımızın da çok memnun kaldığını gördük".

Yerel siyaseti ucundan kıyısından da olsa takip edenler iyi bilirler. Alper Taban sosyal medyada Bursa'da en çok etkileşim alan belediye başkanı. Alper Taban bu alanda Türkiye genelinde de ön saflarda.

Bitmedi...

İnegöl Belediyesi de e-belediyecilikte Türkiye 1.si.

İşte bu vesileler hasebiyle de 'En Teknolojik Başkan' unvanına sahip Alper Taban.

"Teknolojideki sürece kendi operasyonlarımızı ve kurumuzun işleyişini de göz önünde bulundurarak başladık. Bir yazılım satın aldık. Amacımız tüm çalışmalarımızı bir çatı altına almaktı. Ve tüm bölümler arasındaki veri alışverişini sağlıklı hale getirdik. Vatandaşımızın cep telefonundan, tabletinden, kişisel bilgisayarından ya da internetin olduğu herhangi bir noktadan belediye hizmetlerini alabiliyor olmasını sağladık. Bu hizmetlerde öncü olmak bizi de mutlu etmekle birlikte motive de ediyor". Dedi Alper Başkan teknolojik hizmetler ve sosyal medyadaki başarısını değerlendirirken.

İnegöl'ün gündemindeki tüm projelere teknolojik açıdan bakabilen ve her hizmete teknolojiyi mutlak katabilen Başkan olan Alper Taban ve ekibinin bu alanda üst düzey motive olduğu kesin...

Çarpıcı örnek; Görme Engellilere Akıllı Baston Projesi ! .

Microsoft'un Türkiye'den sahip çıkıp gündemine aldığı tek proje.

Bu projede artık sona yaklaştıklarını söyledi Alper Başkan... Akıllı mı Akıllı bir baston cep telefonu ile bağlantı kurarak hem bir navigasyon görevi üstleniyor, hem de kullanıcıya yol üzerindeki engelleri bildiriyor. Şu anda test aşamasında ve belli başlı aksaklıklar giderilmeye çalışılıyor. Çok yakında kullanıma geçtiğinde sadece Türkiye'de değil, dünyada ses getirecek inşallah.

Kanal İnegöl Projesi de son teknolojik imkanlarla yaşama geçiriliyor. Alper Başkan'ın açıklamalarına göre; Bedre Deresi üzerinde 2 etaptan oluşan proje tamamlandığında İnegöl'e spor alanları ve yemyeşil dizaynı ile bambaşka bir çehre kazandıracak.

Teknoloji odaklı projelerini anlatırken gençler için öngördüğü Elektrikli Otomasyon Akademisi ile Kurgu ve Gezi Aracı'nın da hizmet yolculuğuna başladığını duyurdu ve akabinde yine ağırlıklı olarak genç nüfusu ilgilendiren iki büyük projenin de müjdesini verdi.

Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknolojik Millet Kıraathanesi...1

Alper Başkan İnegöl'lü gençlerin transfer ofisinde her sektöre proje üretebileceğini, Millet Kıraathanesi'nde de VR denilen sanal gerçeklik hizmetinden faydalanabileceklerini söyledi.

Kritik bir soru da sordum Başkan Taban'a Fi Kelam'da..

Yıllardır gündemde olan il olma talebi ile ilgili nasıl bir atmosfer hakimdi İnegöl'de?

Her sualime verdiği yanıtlardaki gibi bu soruyu cevaplarken de açık sözlü konuştu Alper Başkan; "Cumhurbaşkanımızın programında il olma süreci yok ama yeni iller oluşturmak mümkün olacaksa da ilk önce İnegöl'ün il olacağına canı gönülden inanıyoruz. İnegöl kendi kabuğunu kırmış ve aşmıştır".

Kanımca da çoktan kabuğunu kıran ve 2019 yılı itibariyle bütçesinin tamı tamına yüzde 44.5'lik kısmını yatırıma dönüştürmeyi başaran İnegöl'ün Belediye Başkanı Alper Taban'ın halka hizmette zaman kaybedilmemesi için ısrarla üzerinde durduğu 'Bazı kaynaklar ilçe belediyelerine bırakılması' talebi de TBMM gündeminde.

Bakalım Başkan Taban talebine karşılık bulacak mı ?

Ve fakat bulsa da bulmasa da ürettiği teknolojik ve de akılcı hizmetlerle İnegöllülerden tam not aldığı ve kurduğu gönül bağı ile karşılık gördüğü de aşikar ...

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla ..!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları