Motosiklet sürücülerinden Turgay Erdem'e çağrı

2019.09.24 10:06 - Son Güncellenme: 2019.09.24 10:08
A

"Sayın Başkanım, 

Bilindiği üzere Bursa, kültür, sanayi, turizm, tarım ve dış ticaret gibi pek çok önemli alanda ülkemizin başkenti sayılabilecek bir konumda olan en güzide kentlerinden bir tanesidir. Şahsınız da Nilüfer ilçesinin daha iyi daha yaşanılır bir kent haline gelmesi genel amacıyla çok çeşitli proje ve çalışmalarınızı sürdürmektesiniz. 

Nilüfer Belediyesi'nin temel çalışma alanlarından bir tanesi de kentin çevre düzenlemesi ve genel bakımıdır. Bu kapsamda kentimizde yer alan caddelerin ve sokakların kenarlarında yeşillendirme çalışmaları da yapılmaktadır. Yol kenarları ve yol refüjlerinde mevcut yeşil alanlar kentimize ayrı bir güzellik katmaktadır. 

Ancak sizlere arz etmek istediğim çok önemli bir husus bulunmaktadır. Kentimizdeki mevcut yollara bitişik yeşil alanlarda özellikle tankerlerle ve yanlış yönlendirilmiş olan fıskiyelerle yapılan sulama sonucunda sokaklar, caddeler ve karayolları su ve çamur ile kaplanmaktadır. Su ve çamur ile kaplanmış bir alan, en başta motosikletler olmak üzere, otomobiller ve ticari araçlar için, özellikle de virajlı yollarda hiç beklenmeyen ani kaza riski oluşturan bir durumdur. Taşıtların aniden önüne çıkan ıslak çamurlu su birikintileri trafik kazalarına sebep olmakta, söz konusu riskli durumlar neticesinde can ve mal kayıpları meydana gelmektedir. 

Bursa'da bulunan çok sayıda sivil motosiklet kullanıcısı ve ayrıca emniyet mensubu, zabıta, kurye, gümrük şirketi görevlisi ve dağıtıcı vb. tüm profesyonel motosiklet kullanıcılarının sürüş güvenliğinin sağlanması adına bu konuda acil ve kalıcı bir çözüme gidilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorum.

Almanya, ABD gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan damlama sulama ve benzeri sistemler örnek alınarak gerekli çalışmaların kolaylıkla yapılabileceğini düşünmekteyim. Sizlerin de bildiği üzere herhangi bir kaza meydana gelmeden önce tedbirlerin alınması önemli bir yönetimsel prensiptir.  

Bu bağlamda yol kenarlarının tankerler veya yanlış yönlendirilmiş fıskiyeler ile sulanması faaliyetlerinin, kentimizde yaşayan tüm vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması adına sonlandırılması hususunda, anlayışınızı ve kıymetli desteklerinizi bekliyor, konuyu bilgilerinize ve talimatlarınıza sunuyorum."

Malum..

Trafik yoğunluğu hepimizin ortak derdi.

Son yıllarda motosiklet sürücü sayısı hızla artıyor bu yüzden.

Yoğunluğa yakalanmadan daha hızlı seyahat etmek isteyenlerin tercihi oluyor motosikletler.

Ancak..

Güvenli seyahat konusunda ne yazık ki sorunlar var..

Yukarıdaki iletide okuduğunuz gibi belediyelerin sulama çalışmaları pek çok kazaya neden oluyor.

Bazen yaralamalı bazen de ölümle sonuçlanan bu kazaların önüne geçmek için Bursa VİP üyelerinden Ekrem Arslan tüm motosiklet sürücüleri adına bu iletiyi göndermiş Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e..

Konuya dikkat çekmek isteyen BURSA VİP üyelerini kutluyorum.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları