CHP'li gözüyle Bursa CHP

2019.12.12 08:12 - Son Güncellenme: 2019.12.12 08:12
A

Cumhuriyet Halk Partililerin öz eleştiri ve geçmişi unutmamam durumunu seviyorum.

Gündem ne kadar sıkça değişse de onlar kendi parti örgütlerinde yaşananlara ve ülkeye dair konulara karşı hep duyarlılar.

Hafta sonu gerçekleşecek olan CHP Osmangazi ilçe kongresine dair yazıma epey uzaklardan yanıt geldi.

Aslında yanıt demek tam doğru olmayabilir.

O yazının CHP üyesi Vedat Sezer'e hatırlattıkları demek daha doğru olacak.

4 yıldan buyana Özbekistan'da yaşıyor Vedat Sezer..

Ama..

Gözü, kulağı Türkiye ve Bursa'da..

Parti içi çekişmeler, il başkanının taraf oluşunu, tartışmalı delege seçimlerini konu ettiğim yazım bakın neleri hatırlatmış Vedat Sezer'e;

Nisan 2019 Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndaki AKP 'nin '' kıl payı '' galibiyeti üzerine , seçimin hemen ardından CHP içinde yapılması gereken tartışma, değerlendirme ve çalışmalar, kamuoyuna yansıtılmaya başlandı. Araya giren Istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Seçiminin yenilenmesi hukuksuzluğu, Bursa'daki mağlubiyet tartışmasının uzamasına neden oldu. İlçelerin ve İlin Yerel Seçim Değerlendirme Örgüt Toplantıları, gecikmelerle Temmuz ve Ağustos Aylarında anca yapılabildi;fakat, O Toplantılarda da gerginliğin arttığı;çoğunlukla sağlıklı ve net dersler çıkarılması ile önlemlere yönelik görüşmeler yapılması yerine, sonuçsuz tartışmaların kişiler üzerinde yoğunlaştığı görüldü.

Bursa'da 1977-1980 Döneminde Mustafa Eroğlu Başkanlığı'ndaki CHP İktidarını kısmen gördüm. O Dönem İstanbul'da Lise ve Üniversite Öğrenimime denk geldi. Danışma, dayanışma ile paylaşımın, bugüne oranla daha yoğun yapıldığı; Parti içi fikir tartışmalarının yoğun olduğu bir dönemdi; ancak, o tartışmaların sonunda, ellerin(oyların) çokluğu değil; fikirlerin, yolların, yöntemlerin toplum için yararlı olanların üstün olduğu; üstün gelen fikirlerin ise, kabulünün ardından yokluklara rağmen, Partililerin neredeyse tamamı tarafından uygulandığı yıllardı.

Bugün ise, topluma yararlı fikir, yol ve yöntemlerin içeriği tartışılmıyor. Bugün üstün gelen, bunlar değil; Bugün, Parti üyelerinin bir kısmı, Bursa Yerelinde iktidar olma durumunda, o iktidarın gücünden nasıl olsa Beni yararlandıracaktır diye önlerinde giden kişilerin peşinde ve bunun için, her tür yanlış yönlendirmeyi yapıyor, algı yaratmada tereddüt etmiyorlar. Bir kısım Partililer ise, tereddüt içinde ve ittifak arayışında; bu Partililere önerim, projeleri kendileri olan grupları oluşturan Parti Üyeleriyle ittifak arayışına girişmemeleri. Bu, yanlış. CHP'nin tarihi bir görevi var: En umutsuz durumda bile, düşeni, ayağa kaldırmak; nefes alır hale- getirmek. Yere düşen bir halk kesimi var; ağırlıklı olarak bu kesim emekli, öğrenci ve emekçiler; sabit aylıklı ve dar gelirli yurttaşlarımızdan oluşuyor. Partililerimin ittifak yapacağı ve dayanacağı kesim, bu halk kesimi.

Nisan 2019 Yerel Seçimlerinin ardından pek açık görünen o ki; Halk, CHP 'ye '' Yerelde şans veriyorum; eğer başarılı olursan, genelde de, iktidara getireceğim .'' dedi ! Partililerimin öncelikli olarak odaklanması gereken, işte o dar gelirli yurttaşlarımızın dertleri, sıkıntıları ve geleceği. Bursa'da CHP içinde bir kaç ay daha sürecek seçimlerle, işte bu gerçeğe uygun kadroların oluşturulması gerek.

Sizin Yazınızda da verildiği kadarıyla, CHP Bursa, bu gerçekten, bir miktar açığa düşmüş hissi veriyor.

Bu Ay içinde yapılacak İlçe Kongreleri ve geçtiğimiz ay tamamlanan Mahalle Delegeleri Seçimleri ile ilgili olarak özellikle internet üzerinden verilen algı, delege, delegeyi yiyor. Dünya basınından öğrendiğimiz, kenar köşede kalmış birkaç izole ve ilkel kabile hariç, en son insanın insanı yemesi, Ekim 1972'de Milli Takım Oyuncuları taşıyan uçağın Uruguay'dan Şili'ye giderken And Dağlarında düşmesiyle yaşanmıştı. Bu, olağanüstü yokluk ve çaresizlik içinde olan bir şeydi. Partililerim, en güç şartlar ve yokluklarda bile yamyamlık yapmadı, yapmayacağını umul ediyorum.

Bursa CHP seçtiği ve seçeceği delegasyon ile, sağduyu içinde seçimlerine devam edecek. Ve yukarıda belirttiğim amaca uygun kadroları çıkaracaktır.'

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları