AK Parti Bursa Büyükşehir adayı mevcut ile devam mı?

2018.11.23 09:12 - Son Güncellenme: 2018.11.23 09:19
A

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan duymadıkça doğruluğu hep soru işareti olsa da AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş...

20 Kasım yani 3 gün önce 'İbre Alinur Aktaş'a döndü' başlıklı yazımda başkan adaylığı için en güçlü ismin Aktaş olduğunu yazmıştım.

Dün itibariyle AK Parti genel merkezinden sızan bilgiler Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu yayıldı.

Günlerce..

İbrahim Burkay, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Sedat Yalçın ve Hüseyin Şahin isimleri konuşuldu, tartışıldı Bursa gündeminde.

Yapılan anketlerde Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Hüseyin Şahin, Alinur Aktaş ve İbrahim Burkay isimleri soruldu.

Sonrasında..

Yazımın başında da dediğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan 'adayımız Alinur Aktaş' diyene kadar farklı ihtimal şıkkı geçerli..

Bursa kamuoyu en çok Mehmet Müezzinoğlu ismine tepki verdi..

Eski Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Müezzinoğlu da Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığını düşünmediğini yüksek sesle ifade ediyordu zaten.

Eski Tarım Bakanı Faruk Çelik ismi önde gidiyor gibi görünse de geçmiş dönemlerdeki kavgalı ortamların başkanlığı kazanma durumunda risk yaratacağı öngörüsü vardı.

Eğer..

24 kasım günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Alinur Aktaş ismini deklare ettiğinde Bursa siyasetinde dengeler değişir mi? sorusunun yanıtı çok seçenekli olur düşüncesindeyim..

Çünkü...

CHP ve İYİ Parti işbirliğinde çıkacak adayın kim olacağı artık daha da önemli..

Sağdan ve soldan oy alabilecek güçlü bir ismi aday gösterebilirse bu iki siyasi parti AK Parti'yi zorlayabilir mi?

Geçen yerel seçimlerde CHP adayı Necati Şahin ile oy yüzdesini artıran CHP bu kez İYİ Partililerinde desteği ile ipi göğüsleyemez mi?

Malum..

Genel seçim değil, yerelde bizleri yönetecek isimleri seçeceğiz.

Dolayısıyla..

Partiden çok başkanlık koltuğuna oturacak kişinin eğitimi, becerisi, aile yapısı, vatandaşa ne kadar dokunabildiği, siyasi yaşamındaki gücü, dürüstlüğü vs. pek çok detay seçmen tarafından irdeleniyor.

İktidar partisi yol haritasını çizip kamuoyuyla paylaştıktan sonra CHP ve İYİ Parti'nin adayı bir kat daha önem kazanmış oldu.

3 dönem İnegöl belediye başkanlığı yapan Alinur Aktaş son 1 yılda Bursa'ya dair icraatları ile yeniden aday gösterilmiş olabilir mi?

Onu bilmek zor..

Başkan Aktaş Büyükşehir Belediyesini borç batağında devraldığını ve partisinin eski belediye başkanı Recep Altepe'yi ağır eleştiren sözlerle ilk basın toplantısını yapmıştı hatırlarsanız.

O günlerde kendi partilisinin belediye başkanını bu şekilde eleştirdiği için Başkan Aktaş da eleştirilmişti.

Bazı kesimler sırf o yanlışı yüzünden tekrar aday gösterilmesinin mümkün olamayacağını iddia etmişti.

Ankara'da böyle düşünmediği, farklı bakış açılarıyla aday adaylarının değerlendirildiğini bir kez daha görmüş oldu AK Partililer sanırım...

Son dakika sürprizi olmazsa Alinur Aktaş AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı Bursa'ya hayırlı olsun.

Rahmetli Hikmet Şahin'e vefa duyguyla bir isim daha Bursa'yı yönetmekle görevlendirilmiş mi oldu acaba?

Not olarak şunu da ekleyelim ki, Büyükşehir Belediye Başkan aday ismi ile birlikte birkaç ilçe başkan adayının da açıklanacağı beklentisi yüksek Cumartesi günü...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları