Yılın Dört Mevsimi Tatil Olanağı Sunan Bursa'nın Kapsamlı Gezi Rehberi

Yılın Dört Mevsimi Tatil Olanağı Sunan Bursa'nın Kapsamlı Gezi Rehberi

Osmanlı'nın gözde şehri Bursa, merkezinde eşsiz tarihi, çevresinde doğal güzellikleri, dağlarında kayak keyfi ve kıyı şeridinde deniz tatili olanağı ile her yaşa ve her zevke hitap edecek yüzlerce alternatife sahiptir.

2020.11.20 14:06 - Son Güncellenme: 2020.11.20 14:08 - Yaşam
A
Yılın Dört Mevsimi Tatil Olanağı Sunan Bursa'nın Kapsamlı Gezi Rehberi

Tatilime sağlık da katarım diyenler için şifalı sularıyla da ön plana çıkan şehir, tüm gezi noktalarının yanı sıra zengin mutfağıyla mükemmel bir lezzet deneyimine de sizleri davet etmektedir. Bir tatilden beklediğiniz ne varsa fazlasını sunan şehir Bursa'yı en güzel noktaları ile keşfetmeye hazır mısınız?

Tarihi Doğası Yazı Kışı Bir Başka Güzel Şehir Bursa'nın Mutlaka Görmeniz Gereken Yerleri

Bursa'da birkaç gün geçirecekler için şehrin eşsiz güzelliklerinin tamamını görmek elbette ki mümkün olmayacaktır. Her mevsimi ayrı güzel şehir bursa, müzeleri ve tarihi yapıları ile tarih severlere eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Ben doğa tutkunuyum diyenler için hem şehir içinde hem de çevre ilçelerde eşsiz olanaklar sunan şehir, kaplıcaları ile şifa, denizi ile keyif, dağı ile kayak sporu imkanı tanımaktadır. Bursa gezilecek ve görülecek yerler arasından size özel seçtiğimiz 7 nokta ise mutlaka görmeniz gereken yerlerin en popülerleri olacaktır.

Ulu Camii Bursa denince kuşkusuz akla ilk gelen tarihi yapı olacaktır. Eski şehir merkezinde, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan cami, çok ayaklı cami şemasının en önemli anıtsal ve klasik örneğidir. Niğbolu Zaferi sonrasında Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilen bu görkemli yapının mimarının Ali Neccar olduğu tahmin edilmektedir. 20 kubbe ile örtülü cami, Bursa'da tarih gezilerinin ilk duraklarından biridir.

Türk İslam Eserleri Müzesi, Bursa şehir merkezinde, tarih odaklı gezilerinizde mutlaka yer vermeniz önerilen noktalardan biridir. Bursa müzeler yönünden zengin bir şehir olduğu için ziyaretçilerine pek çok alternatif sunmaktadır. İlk Osmanlı medreseleri arasında yer alan Yeşil Medrese'de hizmet veren Türk İslam Eserleri Müzesi, şehrin müzelerinin en kıymetlileri arasında yer almaktadır. Müze içerisinde 13.yy'dan 20.yy'a kadar Selçuklu, Beylik ve Osmanlı dönemlerine ait çini, seramik, oyma kakma gibi eserlerin yanı sıra maden sanatı örnekleri ve dönemin özel giysileri sergilenmektedir. Hamam eşyaları ile canlandırılmış Hamam Odası müzenin en dikkat çeken noktaları arasında yer almaktadır.

Oylat Kaplıcaları Bursa şehir merkezinden uzaklaşarak, İnegöl'de hem doğa ile iç içe hem de sağlık dolu bir gün geçirmenize olanak sunmaktadır. Bursa şehir merkezine yaklaşık olarak 72 km mesafede yer alan Oylat'ta şifalı suların yanı sıra eşsiz bir doğa ve dikkat çeken bir mağara konuklarını beklemektedir. İnegöl'ün cazibe merkezi Oylat'ta konaklayabileceğiniz tesisler de bulunmaktadır.

Uludağ kuşkusuz Bursa'nın turizm yönünden gelişmesinde en önemli rolü oynayan noktadır. Kış aylarında kayak merkezi ile ziyaretçilerini ağırlayan Uludağ, bahar ve yaz aylarında ise doğa tatillerinin ve doğa sporlarının vazgeçilmez noktaları arasında yer almaktadır. Bursa şehir merkezine 35 km mesafede yer alan Uludağ'da her seviyeye uygun pistler ve her zevke uygun konaklama tesisleri misafirlerini beklemektedir.

Cumalıkızık bu çağda yaşadığınızı unutturacak şehrin en özel noktalarından biridir. Osmanlı Dönemi'nden günümüze miras rengarenk evleri ile dünya çapında üne sahip olan bu köy, Yıldırım ilçesine bağlıdır. Bursa kent merkezine yalnızca 10 km mesafede yer alan Cumalıkızık bölgesine Hacivat istasyonundan hareket eden otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınmıştır. İçerisinde 55 yeme - içme noktası ve 130 hediyelik eşya dükkanı hizmet vermektedir.

Tirilye Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı şirin bir beldedir. İlçe merkezine 12 km mesafede yer alan bu belde, yüzyıllardan günümüze uzanan tarihi dokusu, temiz havası ve sahili ile şehirden tamamen uzaklaştığınızı hissedeceğiniz en özel noktalardan biridir. Tarihi kiliselerin, hamamların ve Osmanlı dönemine ait yapıların da yer aldığı Tirilye'de gündüz keyifli bir gezinin ardından, gün batımında salaş restoranlardan birini seçip, taze deniz ürünleri ile günü sonlandırabilirsiniz.

Gölyazı Bursa'nın geç keşfedilmiş eşsiz güzelliklerinden biridir. Nilüfer ilçesinin Uluabat Gölü kıyısında yer alan bu küçük yarımada, bir balıkçı kasabası olup, şehir merkezine 40 km uzaklıktadır. Bursa'dan hareket eden minibüs ve otobüslerle ortalama 1 saatlik yolculuk sonrasında Gölyazı'ya ulaşılabilmektedir. Tarihi Romalılara kadar uzanan Gölyazı'da yerleşim 800 yıllık tarihi surların içerisinde devam etmektedir. Göl içerisinde kayıkla gezip, doğayı keşfedip, tarihi yapıları gezebileceğiniz dolu dolu bir günün ardından eşsiz bir gün batımı burada sizleri beklemektedir.

Bursa Tatilini Lezzet Deneyimine Dönüştürmek İsteyenler İçin Yerlisinden Restoran Önerileri

By Ahtapotus balık çeşitleri ile Bursa'da en çok tercih edilen mekanlardan biridir. Seçkin bir atmosferde taze deniz ürünleri tüketmek için tercih edebileceğiniz işletmede fiyatlar 33 TL - 198 TL arasındadır.

Adres: Odunluk, Akademi Caddesi 10/B, 16110 Nilüfer/Bursa

Uzan Et Mangal Bursa'nın en meşhur et restoranları arasında yer almaktadır. Lokumu ile ön plana çıkan işletmede, ara sıcaklar da oldukça beğenilmektedir. Fiyatlar kişi başı 50 TL - 80 TL arasındadır.

Adres: Tahtalı, TOKİ Kayapa Konutları, 16315 Nilüfer/Bursa

Zennup 1844 birbirinden lezzetli yemek seçenekleri ile farklı damak zevklerine hitap edebilmektedir. Et yemekleri, sulu yemek çeşitleri ve ara sıcaklarının yanı sıra cennet çamuru olan işletmede " Masayı Donat" seçeneği tercih edilmektedir. Kişi başı fiyatlar 60 TL - 150 TL arasındadır.

Adres: Çamlıca Mahallesi, Lefkoşe Cd., 16110 Nilüfer/Bursa

Kayhan Köftecisi Bursa'nın meşhur pideli köftesini tadabileceğiniz en özel mekanlardan biridir. Farklı et çeşitlerinin de yer aldığı işletmede kişi başı fiyatlar 70 TL - 120 TL arasındadır.

Adres: Çamlıca, Lefkoşe Caddesi, Eker Meydanı, 16110 Nilüfer/Bursa

Kebapçı İskender Bursa klasiği olup, her ziyaretçinin en az bir kez uğradığı mekanlar arasında yer almaktadır. Kişi başı fiyatlar 35 TL - 70 TL arasındadır.

Adres: Ünlü Cadde No: 7 Kayhan Mahallesi, Osmangazi 16030, Türkiye

Ciğerci Yusuf Çal ciğer, kebap ve yöresel lezzetler tatmak için Bursa'daki en gözde mekanlardan biridir. Neredeyse tüm masayı donatan mezelerin ikram olduğu işletmede iki kişi ortalama hesap 70 TL - 120 TL arasındadır.

Adres: Konak Mahallesi, Yüksel Sk. No:3, 16110 Nilüfer Bursa 16110, Türkiye

Erol Balık Restaurant Mudanya'nın eşsiz manzarasına karşı keyifli bir akşam geçirerek rakı balık yapmak isterseniz, ilçenin en meşhur restoranlarından biridir. Fener Balığı ve karides güveç favori lezzetler arasında yer almaktadır. Kişi başı fiyatlar içeceğe göre değişirken, 120 TL - 250 TL arasındadır.

Adres: Arnavutköy Balıkçı Barınağı Karşısı Mudanya, Bursa 220000, Türkiye

Bursa, her gününüzü bambaşka bir deneyimle geçirebileceğiniz kadar geniş gezi seçeneklerine sahip bir şehirdir. Bir gününüzü merkezde tarihle iç içe diğer gününüzü doğal güzelliklerin kalbinde geçirebileceğiniz bu nadide şehirde, yaz aylarında deniz kış aylarında kayak keyfi yaparak da kendinize mükemmel bir tatil planlayabilirsiniz. Bursa Gezi Rehberi ile gün gün tatilinizi planlayıp, yeni yerler keşfederken, aynı zamanda şehrin en özel lezzetlerini de tatma imkanı bulabilirsiniz.

Masanızı Donatacak Zengin Çeşitleri İle Bursa'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Derebahçe Restoran konuklarını Doburca'da şırıl şırıl akan bir derenin kenarında ve doğa ile iç içe bir atmosferde ağırlamaktadır. Pazar günü önünde kuyruklar oluşan işletmede, serpme kahvaltının yanı sıra gözlemeler de oldukça lezzetlidir. Kişi başı fiyatlar 35 TL - 50 TL arasındadır.

Adres: Doburca Mahallesi, Akdemir Caddesi No:7, 16090 Osmangazi/BURSA

Misi Karşıyaka Restoran doğası ile büyüleyen bir diğer nokta olan Misi Köyü'nde tamamen doğal ürünlerle hazırlanan bir kahvaltı sunmaktadır. Rezervasyon şartı aranan işletmede kişi başı fiyatlar 25 TL - 35 TL arasındadır.

Adres: Gümüştepe Mahallesi, Karşıyaka Sokak, No:6/1 (Misi köy içi) Nilüfer/BURSA

Narlı Bahçe Cumalıkızık'ın eşsiz atmosferinde mükemmel köy kahvaltısı ile konuklarını ağırlamaktadır. Kişi başı fiyatlar 25 TL - 35 TL arasındadır.

Adres: Cumalıkızık Mahallesi, 2. Ferdağ Sokak, No:8, 16320 Yıldırım/BURSA

Tarihi Hünkar Köşkü Yıldırım Belediyesi'ne ait bir mekan olup, tarihi dokusu sebebi ile koruma altına alınmış yerlerden biridir. Hem serpme hem de açık büfe kahvaltı hizmeti sunulan işletmede, fiyatlar 25 TL - 40 TL arasında değişmektedir.

Adres: Mollaarap Mahallesi, 4. Vakıf Sokak, NO:1/2, 16360 Yıldırım/BURSA

Çamlı Kahve Tirilye'de nefes kesen bir manzara eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz bir mekandır. Bol çeşidin sunulduğu işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL - 40 TL arasındadır.

Adres: Trilye Mahallesi, 16960 Mudanya/BURSA

Ristorante Di Zett Bursa Geçit'te konuklarını ağırlayan bir İtalyan restoranı olup, kahvaltıda da oldukça iddialıdır. İki kişilik serpme kahvaltının ortalama fiyat aralığı 96 TL - 120 TL şeklindedir.

Adres: Ahmet Yesevi Mahallesi, Hasat Sokak, 16140 Nilüfer/BURSA

Ada Mola Bursa Özlüce'de geniş bahçesi ile konuklarını ağırlamaktadır. Sunum şekli ve zengin çeşitleri ile ön plana çıkan işletmede kişi başı serpme kahvaltı 35 TL - 45 TL arasındadır.

Adres: Yüzüncü Yıl Mahallesi, Avukat Cengiz Göral Caddesi, 23-1-1, 16120 Nilüfer/BURSA

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2020.11.20 14:06 - Son Güncellenme: 2020.11.20 14:08 - Mehmet Mutlu
A