Yıldırım'ın cenazesi toprağa verildi

Yıldırım'ın cenazesi toprağa verildi

Lice'nin Kayacık köyünde karakol yapımı gerginliğinde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın cenazesi, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

2013.06.29 19:48 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yıldırım'ın cenazesi toprağa verildi

Lice'nin Kayacık köyünde karakol yapımı gerginliğinde yaşanan olaylarda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın cenazesi Diyarbakır Eğitim ve Aaraştırma Hastanesi'ndeki otopsinin ardından Bayramoğlu Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Yıldırım'ın cenazesi Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Yeniköy Mezarlığı'ndaki defin işlemlerinden sonra bir açıklama yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ölümleri durdurmak için gençleri yaşatmak için, özgür bir gelecek kurmak için yeni bir süreç başlatıldığını hatırlattı. 

6 aydır çatışmaların durduğunu ifade eden Kışanak, "Artık savaşların ilelebet bu topraklarda yaşanmayacağı kalıcı bir barıştan bahsediyoruz, bunu inşa etmeye çalışıyoruz ama AK Parti Hükümeti karakol inşa ediyor. Yeni korucu kadrosu açıyor. Halkın demokratik tepkisinin önüne polisi, panzeri çıkarıyor" dedi.

Kışanak, dün Lice'de en demokratik, meşru, haklı, doğru taleplerini dile getiren halka karşı otomatik silahlarla ateş açıldığını iddia ederek, "Bugün burada barış sürecinde, bu demokratik çözüm sürecinde özveride bulunan, büyük bir kararlılıkla mücadele eden Kürt halkının yiğit bir evladını toprağa veriyoruz. Bunu kabullenmek mümkün değil" diye konuştu

Olayın faillerinin biran önce ortaya çıkarılmasını isteyen Kışanak, "Başbakan çıksın ya süreci bitirdim desin ya da sürece sahip çıksın, katilleri yargıya teslim etsin, karakol komutanını derhal görevden alsın" ifadelerini kullandı.

Namazın kılındığı camiye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Yıldırım'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Tanrıkulu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantı ve gösterilerde tepkilerini ortaya koyan insanların ölmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "İnsanlar bir şekilde tepkilerini ortaya koyarlar. Bunu da devlet ve hükümetin hazmetmesi lazım" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 19:48 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:49 - HABER MERKEZİ
A