Yeşil çay alırken dikkat! İki bardaktan fazla içmeyin (ÖZEL HABER)

Yeşil çay alırken dikkat! İki bardaktan fazla içmeyin (ÖZEL HABER)

Metabolizmayı hızlandıran yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Yeşil çay, yağ yakıcı ve selülit önleyici özelliğiyle de kadınların bir numaralı içeceği olma özelliğini de koruyor. Bursa Baharat'tan Aktar Gökhan Öziş, "Yeşil çay yüksek miktarda antioksidan içerir ve bu da bizleri gripten, kanserden korur. Yeşil çay ülkemize 90'lı yıllarda girdi ve kanserden koruyucu çay olarak biliniyordu. Sonralarda da metabolizmayı hızlandırdığı, yağ yaktırdığı ve zayıflattığı görüldü" dedi.

2021.03.08 09:47 - Son Güncellenme: 2021.03.08 10:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yeşil çay alırken dikkat! İki bardaktan fazla içmeyin (ÖZEL HABER)
02:41 Yeşil çay alırken dikkat! İki bardaktan fazla içmeyin (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Yeşil çay alırken dikkat! İki bardaktan fazla içmeyin (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Son dönemin popüler içeceği haline gelen yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor.

Yeşil çay, yağ yakmasının yanı sıra bizleri grip ve kanser gibi hastalıklardan da koruyor.

Yeşil çayı daha keyifli tüketmek isteyenler ise Bursa Baharat'ın kendi hazırladığı meyveli yeşil çayı tercih ediyor.

"STRESE KARŞI DA RAHATLATICI ETKİSİ VAR"

Aktar Gökhan Öziş, "Yeşil çay son zamanlarda en çok rağbet gören bitkiler arasında. Şu an hem biz çok satıyoruz hem de çok tüketiliyor. Yeşil çay yüksek miktarda antioksidan içerir ve bu da bizleri gripten, kanserden korur. Yeşil çay ülkemize 90'lı yıllarda girdi ve kanserden koruyucu çay olarak biliniyordu. Sonralarda da metabolizmayı hızlandırdığı, yağ yaktırdığı ve zayıflattığı görüldü. Yeşil çayı farklı farklı kullananlar var ama bence en güzel kullanım şekli suyu kaynattıktan sonra 2 dakika kadar dinlendirip ılımasını beklemeliyiz. Daha sonra bir bardak suya bir tatlı kaşığı çay atıp demlemeliyiz. Zayıflamak isteyenler de bu şekilde tüketmeli ama iki bardaktan fazla içilmemeli çünkü tansiyonu oynatabiliyor. Strese karşı da rahatlatıcı etkisi var" ifadelerine yer verdi.

"YEŞİL ÇAY ALIRKEN DİKKAT EDİLMELİ"

Yeşil çayın fiyatının düştüğünü belirten Gökhan Öziş, "150 liraya satıyoruz kilosunu fiyatı düştü, düşmeye de devam edecek. Herkes kiloyla almak zorunda değil. Küçük paketlerde 5 ya da 10 liraya da alabilirsiniz. Yeşil çay alırken dikkat edilmeli. Yeşil çay tam tomurcuk gibi olmalı. Yaprakları açık olanlar satılıyor ama kesinlikle içimi kolay olmuyor ve demini güzel vermiyor. Bizim kendi hazırladığımız bir yeşil çay var. İçerisinde çilek, portakal, elma gibi meyveler var. İçimi çok daha keyifli ve doğal" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.08 09:47 - Son Güncellenme: 2021.03.08 10:34 - HABER MERKEZİ
A