Yelken Yarışları Mudanya'da başladı

Yelken Yarışları Mudanya'da başladı

Bursa Yelken Kulübü, Eker BYK kış trofesinin son ayağı olan 3. Uludağ Kupası Yat Yarışları, Bursa'nın Mudanya ilçesinde Arnavutköy yat limanından verilen startla başladı.

2013.06.29 14:11 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:11 - Bursa Bölge
A
Yelken Yarışları Mudanya'da başladı


Yarışacak olan IRC A, B, C ve destek sınıfındaki yelkenli teknelerin personelleri, yarıştan önce Mudanya Arnavutköy limanındaki kahvaltıda bir araya geldi. Yelkenciler kahvaltı sonunda başhakem Hüseyin Teoman'ın yarışla ilgili verdiği brifingin ardından, teknelerine binerek start verilecek alanda toplanmaya başladı.

Yarış hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu, "Uludağ Kupası Yelken Yarışları, Marmara bölgesinde düzenlenen yat yarışları arasında önemli bir yere sahip. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışlar aynı zaman Eker BYK kış ayağının da dördüncüsü. 16 yelkenlinin mücadele vereceği yarışlar coğrafi rotada olacak. Yarışlar iki gün boyunca sürecek, ilk günkü rota Mudanya Arnavutköy'den başlayıp, Kurşunlu ve Güzelyalı olarak gerçekleştirilecek. İkinci gün Aranvutköy açıklarında yapılacak şamandıra yarışı ile yarışlar sona erecek" dedi.

Arnavutköy limanında toplanan yelkenliler, başhakemin bulunduğu tekneden verilen sirenle birlikte, yelkenlerini rüzgarla doldurarak Kurşunlu'ya doğru hareket ettiler. Rüzgarlı hava yelkencileri sevindirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:11 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:11 - boş7
A