''Yatırımcılar sakinleşmeli''

''Yatırımcılar sakinleşmeli''

FED Başkanı Bernanke'nin açıklamalarıyla piyasada görülen satış dalgasının ardından Rusal CEO'su yatırımcıların sakinleşmesi gerektiği uyarısında bulundu.

2013.06.21 16:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:12 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
''Yatırımcılar sakinleşmeli''

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl tahvil alımlarını azaltacağı beklentisi doğurmasının ardından piyasalarda yaşanan sert düşüş ile birlikte Rusal CEO'sundan uyarı geldi.

Dünyanın en büyük alüminyum şirketi Rusal CEO'su Oleg Deripaska, yatırımcıların sakinleşmeye ve rasynel olarak davranmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Milyarder CEO, CNBC'ye yaptığı açıklamada, ''Bu sıcak para..Yatırımcılar ne olacağını bilmiyor, duygularıyla hareket ediyorlar'' diye konuştu.

Deripaska, ''Yatırımcılar, ekonomiyi değiştiremeyecekleri gerçeğini kabul etmeliler. Sakinleşmek önemli'' açıklamasında bulundu.

Alüminyum pazarına ilişkin olarak ise Deripaska, yatırımcıların sakin olması gerektiği ve üretim fazlalığı sorununun 18-24 ay içinde düzeleceğini ifade etti.

''Tüketim '' diyen Rusal CEO'su, ''Kişilerin yeni araçlara, evlere, iPadlere, alüminyumun kullanıldığı her şeye ihtiyacı var'' değerlendirmesinde bulundu.

Rusal, dünya alüminyum arzının yüzde 9'undan sorumlu. Şirket, 2013 yılı çıktı hedefini 300 bin ton aşağı çekerek üç yıl boyunca aynı seviyede devam ettirmek istediğini söylemişti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.06.21 16:12 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:12 - HABER MERKEZİ
A