Yasak aşk cinayetine müebbet

Yasak aşk cinayetine müebbet

ADANA'da yasak aşk yaşadığı ileri sürülen 42 yaşındaki Gülşen Kaymak'ın eşi 50 yaşındaki Halit Kaymak'ı, elektrik kablosuyla boğarak öldürdüğü ileri sürülen 46 yaşındaki Asaf Şaşmaz hakkında, Cumhuriyet Savcısı 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Şaşmaz'a yardım ettiği öne sürülen Gülşen Kaymak'ın da 20 yıla kadar hapsi talep edildi.

2013.05.09 12:17 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:17 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yasak aşk cinayetine müebbet

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010'da, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'ndeki evinde boğularak öldürülmüş halde bulundu. Evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan çiftçi Asaf Şaşmaz ile ona cinayette yardım ettiği iddia edilen, öldürülen Halit Kaymak'ın eşi Gülşen Kaymak tutuklandı. Soruşturmanın ardından, tutuklu sanıklardan Şaşmaz hakkında 'tasarlayarak öldürme', Gülşen Kaymak hakkında ise 'eşini öldürmeye yardım' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLİŞKİLERİNİ KABUL ETTİ


Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, aralarındaki ilişkiyi kabul ederken, cinayet suçlamasını reddetti. Gülşen Kaymak'la arkadaş olduklarını ve bu sürede eşinden boşanan Asaf Şaşmaz, "3 yıldan bu yana ilişkimiz vardı. Adana'nın yanı sıra, Mersin ve Alanya'da otel ve evlerde birlikte kalıyorduk. 2010'un Mart ayında Gülşen'lerin araç ve evleri kurşunlandı. Bu olayın ardından da R.T. adlı kişi beni arayarak tehditlerde bulundu. Daha sonra da R.T. adlı kişi, kendisini benim ve Gülşen'in birlikte 100 bin lira karşılığında kurşunlama olayına azmettirdiğimizi ve paranın 30 bin lirasını peşin verdiğimizi iddia etti. Bu olayla ilgili olarak emniyette ifademiz alındı. Savcılık da serbest bıraktı" dedi.

'AYNI APARTMANDAN DAİRE ALDIM'

Gülşen Kaymak'a yakın olmak için aynı apartmandan daire aldığını belirten Şaşmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gülşen benim daireye, ben de bir alt katta bulunan Gülşen'lerin dairesine gidiyordum. Bir keresinde Gülşen temizlik yaparken el süpürgesini bırakıp bana kahve yapmak için mutfağa gitti. Ben de süpürgeyi alarak temizliğe devam ettim. 'Bu süpürge eski. Ben sana yenisini alayım' dedim. Ve sonra alıp yılbaşı hediyesi olarak verdim. Parmak izim o yüzden çıkmıştır. Olay günü ben çiftlikteydim. Ben o gün çiftliğin merdiveninden düştüm. Sol yüzük parmağım ile sırtımdan yaralandım. Özel bir tıp merkezine giderek ayakta tedavi gördüm. Ben öldürme olayını polisin çiftliğe gelmesiyle öğrendim. Ayrıca olaydan önce Gülşen beni aradığında, ben çiftlikte bir kadınla birlikteydim. Yanımda kadın olduğunu öğrenince bana kızmıştı."

'BEN YARDIM ETMEDİM'

Sanık Gülşen Kaymak da, Asaf Şaşmaz'la 3 yıldır birlikte olduğunu doğrulayarak şunları anlattı:

"Ben iddia edildiği gibi Asaf'a anahtar vermedim. 3 yıldır dost ilişkisi yaşadığımız doğru. 2008 yılında eşim bana ve çocuklarıma ilgi göstermiyordu. Boşluk içerisindeydim. Evden çocuklarımla birlikte ayrılıp ayrı bir evde yaşamaya başladım. Ancak akrabalar araya girince yeniden eşimin yanına döndüm. Eşim de kendi hatasından kaynaklandığı için beni affetti. Döndükten sonra da Asaf'la olan ilişkimi bitirdim. Ama o bitirmedi. Beni sürekli aradı."

Son günlerde eşine ve kendisine de tehdit telefonları geldiğini belirten Gülşen Kaymak ifadesini şöyle sürdürdü:

"Eşim telefonunu değiştirdi. Sonra da tamamen kapattı. Bir keresinde de aracımıza spreyle 'Gavat' yazılmış. Kocam, oğluma 'Bana bir şey olursa bu evin erkeği sensin' diyordu. Olaydan önce de Asaf bana, 'Kocanla konuşacağım' dedi. Kendisinde evin anahtarı olduğunu da söyledi. Ancak ben inanmak istemedim. Yine de tedirgin oldum. Öğle saatlerinde kızımı arayıp babasını sordum. 'Uyuyor' dedi. Sonra oğlumu aradım. Oğlum eve gittiğini söyledi. Saat 15.30 sıralarında oğlum aradı ve 'Babama bir şey olmuş. Ağzından ve burnundan kan gelmiş' dedi."

'PARA TEKLİF ETTİ'

Tanık olarak dinlenen R.T. de "Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak bana Halit Kaymak'ı öldürmem için 100 bin lira teklif etti. Onu öldürmem için değişik planlar yaptılar, ama öldürmeyince beni tehdit ettiler. Halit Kaymak'ı onların öldürdüğünü düşünüyorum" dedi.

SONA GELİNDİ

Yargılamada sona gelinince mahkeme savcısı da esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı, sanık Asaf Şaşmaz hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılması ömür boyu, Gülşen Kaymak'ın da, kocasının öldüreceğini bildiği halde gerekli yerlere bilgi vermeyip, diğer sanığın işini kolaylaştırarak yardım eden olarak cinayete iştirak ettiği iddiasıyla 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatları esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak için süre isteyince, mahkeme heyeti sanıkların tutukluklarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 12:17 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:17 - HABER MERKEZİ
A