Yardımseverlerin desteğiyle hayata tutundu

Yardımseverlerin desteğiyle hayata tutundu

Antalya'da 4 yaşında geçirdiği kaza nedeniyle sağ bacağına protez takılan ve bugün 13 yaşına geldiği için küçük kalan protezi kullanamayan Emre Gürpe'ye, hayırseverler yine sahip çıktı.

2013.10.08 18:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:24 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Yardımseverlerin desteğiyle hayata tutundu

 

Antalya'da 28 Ekim 2004'de virajı alamayan bir kamyon, iki katlı gecekonduya çarptı. Bu sırada balkon demirlerinden ayaklarını uzatarak oturan Emre Gürpe'nin sağ ayağı bileğinden koptu. Emre'nin ayağı, 8 saatlik bir ameliyatla yerine dikildiyse de kan dolaşımı bozukluğu başlayınca bilekten kesildi. Sosyal güvencesi bulunmayan aile, hayırseverlerin yardımıyla Emre'ye protez bacak taktırdı.

Kanser nedeniyle üç yıl önce babasını yitiren ve annesiyle yaşayan Emre, 13 yaşına gelince artık küçük kalan protez bacağı kullanamamaya başladı. Yürüyemez hale gelen ve yardım bekleyen Emre'nin sesine kulak veren Antalyalı anneler, Emre'ye yeni bir protez bacak taktırdı.Emre Gürpe'nin gazetelerde çıkan haberini ve fotoğrafını görünce çok etkilendiğini söyleyen MHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Havva Karakullukçu, haberi okur okumaz arkadaşlarıyla bir araya gelerek Emre'ye sahip çıkma kararı aldıklarını söyledi.

Karakullukçu, "Bu kadar yaşadığı acıya rağmen çok güzel gülüyor ve bakıyordu. 'İşte bu' dedim, 'Emre'ye yardım edilmeli' dedim. Hüzünlü hayat hikayesini ve 4 yaşından bu yana yaşadıklarını okudum. 'Arkadaşlarıyla bir arada olmalı ve sosyalleşmeli' dedim. 'Emre'yi güldürelim' dedim" diye konuştu. Karakullukçu, haberi arkadaşlarıyla paylaştığını, MHP İl Kadın Kolları olarak protez bacağı taktırmaya karar verdiklerini söyledi. Karakullukçu, Emre'nin evine ziyarete gittiklerinde, annesinin sırtında okuldan gelirken gördüklerini ve hüzünlendiklerini anlattı.

EMRE ÇOK MUTLU

Annesinin sırtında sokağa çıkan, okula giden Emre Gürpe ise yeni protez bacağının takılmasıyla yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Emre, "Okula ayağımla yürüyerek gideceğim. Arkadaşlarımla yürüyüp, onlar gibi oyunlar oynayacağım. Gazetede çıkan haberi okuyan sporcu ağabeyler beni buldular. Şimdi onlarla spora da başlayacağım" diye konuştu. Anne Gülveren Gürpe ise duygularından nefes bile alamadığını belirterek, yardımseverlere teşekkür etti.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 18:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:24 - HABER MERKEZİ
A