Yardım elini asker uzattı

Yardım elini asker uzattı

TATİL gününde arkadaşları ile birlikte 2 bin 400 rakımlı dağa tırmanan beden eğitimi öğretmeni yuvarlanıp yaralanınca, sivil savunma ekipleri tarafından kurtarılarak askeri helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

2013.05.02 15:25 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yardım elini asker uzattı

 


Malatya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat ve Eğitim Merkezi'nde tenis öğretmeni, 33 yaşındaki Bayram Ayas, 1 Mayıs'taki resmi tatili fırsat bilip 8 öğretmen arkadaşı ile birlikte 2 bin 400 rakımlı Beydağı zirvesine çıktı. Daha önce de birçok kez aynı dağa tırmanan Ayas, zirveye yaklaşık 300 metre kala ayağı kayınca yuvarlanmaya başladı. Profosyonel dağcı olduğu belirtilen Ayas, 37 metre yuvarlanarak durabildi. Kaza sırasında sırt çantasını kafasına saran Ayas'ın böylece ağır yaralanmaktan kurtulduğu belirtilirken, ayağı incinen öğretmenin diğer arkadaşları durumu sağlık görevlilerine bildirdi.

Olayın Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekiplerine de bildirilmesi ile bölgeye ilerleyen 5 kişilik arama ve kurtarma ekibi, dağın girişi araçlarını bıraktıktan sonra yaklaşık 1 saat yürüme ardından yaralı öğretmene ulaştı. Sivil Savunma ekiplerinin durumu Valiliğe bildirmesi ile durum 2'nci Ordu Komutanlığı'na bildirildi ve yaralı öğretmenin bölgeden alınması için Kara Hava Alayı'ndan bir helikopter kazanın olduğu dağlık alana hareket etti. İçerisinde bir sağlık görevlisin de bulunduğu askeri helikopter dağın alt tarafına iniş yaparken, yaralı öğretmen arama kurtarma ekipleri ile askeri personelin yardımıyla dağdan sedyeyle indirildi. Zorlu geçen kurtarma çalışması ile bilinci açık olan öğretmen Bayram Ayas, daha sonra düzlük alanda helikoptere alınarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunmayan öğretmen Bayram Ayas'ın tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 15:25 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:25 - HABER MERKEZİ
A