Yangınla mücadele sürüyor! Antalya, Milas, Manavgat, Marmaris, Köyceğiz...

Yangınla mücadele sürüyor! Antalya, Milas, Manavgat, Marmaris, Köyceğiz...

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği bölgelerde havadan ve karadan söndürme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangın, Muğla'nın Menteşe ilçesine sıçrayınca iki mahalle tahliye edildi, yakın yerleşim yerleri çevresindeki ağaçlar önlem amaçlı kesildi. Öte yandan havadan destek veren hava araçlarına Rus ordusuna ait 2 Antonov İlyuşin İI-76 tipi yangın söndürme uçakları ile Azerbaycan'dan gelen BE200 amfibi uçak da dahil oldu. İşte sıcak noktalardan tüm detaylar...

2021.08.05 07:05 - Son Güncellenme: 2021.08.05 22:32 - Güncel
A
Yangınla mücadele sürüyor! Antalya, Milas, Manavgat, Marmaris, Köyceğiz...
01:38 Yangınla mücadele sürüyor! Milas, Karacasu, Manavgat... Termik santral alevler arasında

İLGİLİ VİDEO

Yangınla mücadele sürüyor! Milas, Karacasu, Manavgat... Termik santral alevler arasında

Akdeniz ve Ege şeridini kasıp kavuran orman yangınlarında 9'uncu güne girildi. Antalya, Muğla ve Aydın başta olmak üzere yangınların çıktığı bölgelerde mücadele canhıraş şekilde sürüyor.  28 Temmuz'da bu yana çıkan 192 yangından 180'i kontrol altına alındı.

İşte dakika dakika yangınlarda son durum...

22:10 Aydın Karacasu'daki yüzde 90'ı kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 450 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangına müdahale eden orman işçilerine ait pikap alevlerin arasında kaldı. Hızla büyüyen alevler nedeniyle orman işçilerinin pikabı terk ederek canlarını zor kurtardığı öğrenildi.

21.10 - TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ: "(28 Temmuz-5 Ağustos) 44 ilde 197 orman yangını çıktı, 185'i kontrol altına alındı."

19.30 - MANAVGAT'TA SON DURUM

DHA Muhabiri Alpaslan Çınar, Manavgat'taki son durumu şöyle aktardı: Bugün nem yüzde 25'leri gördü, rüzgarın da etkisini yitirmesiyle işler kolaylaştı. Kızıldağ'da yangın kısmen söndürüldü. Yangın bugün başka bir yerde devam ediyor. Alara Çayı'nın olduğu vadide devam ediyor.

CNN Türk Muhabiri Sinan Kunter, Marmaris'e bağlı Turgut köyündeki durumu aktardı:

Marmaris Turgut köyünde söndürme çalışmaları soğutma çalışmalarına döndü. Havadan çalışma da sürüyor. Helikopterlerin yaptığı son uçuşlar bunlar. Güneş battıktan sonra çalışamıyorlar. Yangınla mücadelenin yanında bir de köylüye yardım konusu var. Çok güzel anlara tanıklık ettik. Son yangının söndürülmesinin ardından adeta bir düğün alayı gibi yangın söndürme ekipleri alkışlandı. Ve şimdi de Turgut köyünün hayvancılıkla ulaşan halkına saman balyaları veriliyor.

19.05 - MARMARİS'TE SON DURUM

DHA Muhabiri Davut Can, Orhaniye'den son durumu aktardı:

Marmaris'te Orhaniye'ye bağlı Kızkumu mevkiindeyiz. İki gündür alevler Kızkumu'nu çevreleyen dağlarda etkisini sürdürüyordu. Turgut Mahallesi'ndeki yangının da kontrol altına alındığını gözlemliyoruz. Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Dağların etekleri ile yerleşim yerleri arasına set çekildi. Ekipler 7/24 orada nöbet beklediler. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasını engellediler. Bir yandan soğutma çalışması da devam ediyor. Bir yandan da ekipler rehavete kapılmıyor.

19.00 - AKÇAKAYA'DA SON DURUM

DHA Muhabiri Hande Nayman, Milas'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki son durumu anlattı:

Alevler yerleşim yerine yakın. Pek çok mahalle tahliye edildi. Evler hızlıca boşaltılıyor. Rüzgarın çok hızlı esmesi nedeniyle etkisini artırıyor. Bölgedeki söndürme çalışmaları devam ediyor. Helikopterler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Akçakaya Mahallesi'nde yola da sıçradı yangın. Milas yangını hâlâ devam ediyor. Gece saatlerinde karadan müdahale yapılıyor. Oldukça yoğun bir duman var bulunduğumuz noktada. Siyah dumanlar adeta ilçeyi tamamen kaplamış durumda.

SAAT 16:40 - YANGIN ALARA VADİSİ'NİN YAMAÇLARINDA

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde devam eden yangın, Alara Çayı'nın bulunduğu Alara Vadisi'nde devam ediyor. Vadinin yamaçlarında süren yangına havadan helikopterlerle müdahale ediliyor.

Bu arada vadinin üzerinde bulunan Karabul Mahallesi'ne yakın noktada çıkan yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için de havadan müdahale başladı. Bölgenin sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle karadan müdahale yapılamıyor.

SAAT 16:35 - TURGUT ŞELALESİ'NİN ÇEVRESİ KÜLE DÖNDÜ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 8 gündür mücadele edilen orman yangını, bölgedeki yemyeşil ağaçlar ve berrak suyuyla hem doğa harikası hem de Marmaris'teki turistik noktalardan biri olan Turgut Şelalesi'nin çevresini de küle çevirdi. Şelalenin yanı başında bulunan ve alevlere teslim olmasının ardından küle dönen ağaçların görüntüsü, görenlerin yüreğini sızlattı. Şelalenin çevresindeki birçok ağacın yanı sıra asırlık çınarların da alevlerden zarar gördüğü görüldü. Ayrıca şelaleye tırmanmak için yapılan ahşap merdivenler de yanarak kullanılamaz hale geldi.

SAAT 15:00 - ENERJİ BAKANI AÇIKLADI: SANTRALDE SORUN YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali'nin ana ünitelerinde sorun olmadığını; yangının, kömürlerin stoklandığı alana ulaşmadığını anlattı. Bakan Dönmez, santralin bir an önce işletmeye alınması için teknik prosedürün sürdüğünü duyurdu.

YANGINLA HAVADAN MÜCADELEDE FİLO GÜÇLENİYOR

Orman yangınlarının kontrol altına alınması amacıyla yürütülen çalışmalara havadan destek veren hava araçlarına Azerbaycan'dan gelen BE200 amfibi uçak da dahil oldu.

Sabah 06.00'da Azerbaycan'dan kalkan amfibi uçak uçak saat 10.30'da Dalaman Havalimanı'na iniş yaptı. Ekip, ülkelerinin bayraklarıyla karşılandı.

12 ton su taşıyan uçak, çalışmalarda aktif görev yapacak. Muğla'daki söndürme çalışmalarına İspanya, İran ve Rus uçakları da destek veriyor.

Muğla'daki orman yangınlarının kontrol altına alınması amacıyla yürütülen çalışmalara havadan destek veren Rus ordusuna ait 2 Antonov İlyuşin İI-76 tipi yangın söndürme uçakları su ikmalini Adnan Menderes Havalimanı'ndan karşılıyor. Antonov İlyuşin İI-76 tipi yangın söndürme uçaklarının 42 bin litre su alma kapasitesi bulunuyor. Pilotlar ve teknik destek ekibi uçakların ikmali sırasında dinlenmeye geçiyor.

SAAT 13:45 - MİLAS'TAKİ ÇALIŞMALAR KIYIKIŞLACIK'TA YOĞUNLAŞTI

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları, 6'ncı günde Kıyıkışlacık Mahallesi'nde yoğunlaştı.
Söndürme çalışmaları 1 uçak, 4 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz, su tankerleri, iş makineleri, itfaiye araçları ve 200'ün üzerinden personel ile karadan yürütülüyor.

SAAT 13:15 - BAKAN PAKDEMİRLİ: ORMANIN KAHRAMANLARI ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bakdemirli yangınlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Twitter hesabından son bilançoyu paylaşan Bakan Pakdemirli "Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. Ormanın Kahramanları'nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor" dedi.

SAAT 13:00 - DENİZLİ VALİLİĞİ: TÜM YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Denizli Valiliği, Buldan ve Tavas ilçelerindeki orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını, il sınırlarında halen devam eden alevli bir yangın bulunmadığını bildirdi.

Açıklamada, 2 Ağustos'ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos'ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkisinde çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

SAAT 12:15 - EĞİRDİR VE DÖRTYOL'DAKİ YANGINLAR DA KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Isparta Eğirdir ve Hatay Dörtyol'daki orman yangınlarının da kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

SAAT 12:00 - İLETİŞİM BAŞKANLIĞI SON BİLANÇOYU AÇIKLADI: 189 YANGINDAN 174'Ü KONTROL ALTINA ALINDI

İletişim Başkanlığı "Devletimiz Ormanlarımız İçin Seferber" notuyla, 9 gündür süren yangınlarla ilgili son bilançoyu açıkladı.

Açıklamada "28 Temmuz-05 Ağustos 2021 tarihleri arasında, ülkemizde meydana gelen 189 adet orman yangınının 174'ü devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

SAAT 12:00 - PAKDEMİRLİ DUYURDU: FEKE YANGINI KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Feke ilçesindeki yangının kontrol aldığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

SAAT 11:30 - DÖRTYOL'DAKİ BİLANÇO: 15 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün gece kontrol altına alınan orman yangınında bilanço netleşti. İlk bilgilere göre yangında 15 hektar alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli 160 personel ve vatandaşlar da destek veriyor.

SAAT 11:00 - TERMİK SANTRALDE İLK TESPİTLER: ANA ÜNİTEDE HASAR YOK

11 saat boyunca alevlerin sardığı Kemerköy Termik Santrali'nde bir taraftan soğutma çalışmaları diğer taraftan da hasar tespit çalışmaları sürüyor.

DHA muhabiri Hande Nayman, termik santralin ana ünitelerinde herhangi bir hasar tespit edilmediğini aktardı.

Nayman "Şu an için termik santralin dış kısmındaki çitler yanmış durumda. Bazı binaların çatıları da yanmış. İlk bilgilere göre ana üniteler zarar görmemiş. Bahçedeki ağaçların da büyük zarar gördüğü görülüyor. Oldukça yoğun ve keskin kokunun olduğunu da söyleyelim. Polis ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemlerini arttırmış durumdalar" dedi.

SAAT 11:00 - MARMARİS'TE DE ÖNLEM AMAÇLI AĞAÇ KESİMİ

Marmaris İçmeler bölgesinde yangının etkisini artırdığı bölgede de bazı ağaçlar tedbir amaçlı Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilmeye başlandı.

 SAAT 10:50 - YARALI İŞÇİLER DE TABURCU EDİLDİ

Marmaris, Turunç'ta soğutma çalışmalarına katılan bir arazöz dün devrilmiş 2'si hafif 4 işçi yaralanmıştı. Hastanede tedavi gören 2 işçinin de taburcu edildiği bildirildi. Öte yandan dağların tepelerinde duman tüten ve kara ekiplerinin çıkamadığı bölgelere sayıları artırılan yangın söndürme helikopterleri müdahale ediliyor.

SAAT 10:45 - BOZDAĞAN'DA DA MÜCADELE SÜRÜYOR.... ÖNLEM AMAÇLI AĞAÇLAR KESİLDİ...

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkıp, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının Muğla'nın Menteşe ilçesindeki mahallere sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Alevlerin Menteşe ilçesine 8 kilometre kadar yaklaşması üzerine Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda kriz masası oluşturuldu. Alınan kararla ilçenin Kozağaç ve Şenyayla mahallelerinin tahliyesine karar verildi. Alevlerin yerleşim yerlerine girmesini engellemek amacıyla Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesildi.


SAAT 10:30 - ANTALYA'DA SON DURUM... YANGIN 5 İLÇEDE SÜRÜYOR...

Yangınlar, Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 15 farklı noktada devam ediyor. Manavgat yangını ise ilçenin batısında Demirciler, Kızıldağ, Sırtköy, Beşkonak mahallelerini içine alacak şekilde sürüyor.

Alevlerin, turistik Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonu'na ulaşmasından endişe ediliyor.

Bölgede 6 uçak, 2 İHA, 19 helikopter, 1 insansız helikopter, 1858 araç ve 6 bin 500 personelle söndürme çalışmaları sürüyor. Yangından etkilenen 722 kişi ve görevlinin 715'i tedavi edildi, 7 kişinin tedavisi devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarına katılmak için bölgeye gelen gönüllüler de sabahın ilk ışıklarına kadar ekiplerin mücadelesine destek oldu.

SAAT 10:00 - MARMARİS'TE 4 MAHALLEDEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Marmaris'te 8 gündür devam eden orman yangınında alevler, gece karadan, günün ilk ışıklarıyla da havadan müdahalenin başlamasıyla kırsal Hisarönü, Orhaniye, Turgut ve Turunç mahallerinde kontrol altına alındı. Ekipler, tepelerde süren yangının yerleşim yerlerine inmemesi için yoğun mücadele veriyor.

SAAT - 09:00 YANGIN ÇIKAN BÖLGELERDE SON DURUM

DHA ve CNNTürk muhabirleri, tüm Türkiye'nin kalbinin attığı sıcak noktalardaki son durumu özetledi.

MANAVGAT-KIZILDAĞ: İNSANÜSTÜ SEFERBERLİK VAR

Antalya, Manavgat'taki mücadeleyi olay yerinden aktaran DHA muhabiri Alpraslan Çınar şunları kaydetti:

"Üzücü tablo büyüyor. Yangın poyrazın etkisiyle ilerledi. Ekipler yol boyunca mücadele ederek alevlerin yola yaklaşmasının önüne geçildi. Kızıldağ'ın korunması için yerleşim yerleri için büyük mücadele veriliyor. Sabah bölgeye geldiğimizde küçük bir duman vardı ki bu saat itibariyle duman etkisini arttırdı. Burada kara ve hava ekipleri teyakkuzda. Burada seferlerlik var. Bu dağ alevlere teslim edilirse devamında yangının önüne geçmek oldukça zor olacak. Tam 9 gündür nem çok düşüktü, dün artmaya başladı. Bugün itibariyle yüzde 50'nin üzerinde nem var bu sevindirici. Poyrazın etkisini biraz yitirdiğini gördük"

MUĞLA-MİLAS: SANTRALDE SON DURUM.. EKİPLER TEYAKKUZDA...

Milas'taki mevcut tabloyu anlatan DHA muhabiri Hande Nayman şunları kaydetti:

"Dün gece oldukça hareketli dakikalar yaşadık. Alevler termik santralini sardı akşam saatlerinde. Şu an için alevler etkisini yitirmiş durumda. Jandarma katı kurallar koymuş durumda. Hiçbir şekilde geçişe izin vermiyor. Aslında Milas yangını başladığı günden beri tedirginlik vardı, termik santrale ulaşmasına ilişkin. Dün yemekhane kısmına kozalak düşmüş büyük panik yaşanmıştı. Dün akşam saatlerinde de termik santral alevlere teslim oldu, tahliyeler yaşandı. Yetkililer, patlama riskinin bulunmadığı yinelendi. Bir yandan söndürme çalışmaları devam ediyor. Tamamen tehlike geçmiş değil. İlk belirlemelere göre termik santralin içindeki ana ünitelerin zarar görmediği belirtildi. Ama tam olarak hasar tespiti yapılmış değil. Şu anda sisli bir hava var. Dumanlar uzaktan görülebiliyor. Bu bölgede yaşayanlar da nefes almakta zorlanıyorlar. Çok fazla önlem alındı. Ekipler teyakkuzda..."

İÇMELER: BİR ARAZÖZ DENİZE DÜŞTÜ

İçmeler'den bildiren CNN Türk muhabiri Sinan Kunter ise son durumu şu sözlerle aktardı:
"Buradaki yangın söndürme çalışmaları çok daha önce sona erdi ama bulunduğum nokta yangının tahribatını göstermesi açısından çok önemli. İçmeler'in orman yolu şu anda korku filminden alınmış bir kare gibi. Burası tamamen Akdeniz coğrafyasında Kızılçamla çevrili bir alan. Burada çok yüksek bir yanık kokusu var. Bölgeyi yanık kokusu sarmış durumda. Bu bölge için tehlike geçti, soğutma çalışmaları da yapıldı ama bölgenin diğer bölümlerinde yangınla mücadele haberleri geliyor. Deliklikoy'da maalesef bir arazöz denize düşmüş"

MARMARİS-ORHANİYE'DE KARADAN MÜDAHALE

Marmaris, Orhaniye'deki Kızkumu sahilinden son gelişmeleri anlatan DHA muhabiri Davut Can mevcut tabloyu şöyle özetledi:

"Alevler yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor. Yerleşim yerlerine yakın olan büyük kızılçam ağaçları devrildi. Burada arazi oldukça engebeli ve eğimli. Alevler hâlâ kontrol altına alınamadı. Bugün nem oranı düne nazaran daha iyi seviyelerde. Bugün yüzde 20 ile 25 arasında seyrediyor, bu da iyi haber. Rüzgarın durumu da düne göre daha iyi. Sönen yerlerde soğutma çalışmaları sürüyor. Turunç'ta soğutma çalışmalarına katılan bir arazöz devrildi. Orman işçilerinden 2'si ayakta tedavi edildi, 2'si gece boyunca hastanede tutuldu. Helikopter şu an burada çalışma yapmıyor, şu anda burada bir hava müdahalesi olmadığını söyleyeyim. Müdahalenin karadan devam ettiğini söyleyelim."

SAAT 08:50 - MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı yangınlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Milas'ın Ören bölgesindeki yangın nedeniyle gece boyunca tahliye çalışmaları devam etmiş, termik santralde bulunan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetlerimize ait çıkarma gemileriyle bölgeden emniyetle tahliye edilmiştir. Tahliye çalışmaları sorunsuz şekilde tamamlanmıştır." denildi.

SAAT 08:45 - KÖYCEĞİZ'DE BİR MAHALLE DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerine, alevlerin tehdit ettiği Sazak Mahallesi de tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Dün de ilçedeki Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümü tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

SAAT 08:30 - TERMİK SANTRALDE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

11 saat sonra sönen Kemerköy Termik Santrali'ndeki yangın sonrası soğutma çalışmalarına başlandı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Güvenlik tedbirleri kapsamında, Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale giden yol, polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat doğrultusunda, güvenlik tedbirleri kapsamında bölgeye araç geçişine izin verilmediği öğrenildi.

SAAT 07:30 - ALEVLER ETKİSİNİ YİTİRDİ

Kemerköy Termik Santrali'nde yangın 11. saatinde etkisini yitirdi. 

Havanın aydınlanmasıyla birlikte santralde soğutma çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.
Görüntülere göre; santralin ana gövdesinde herhangi bir hasar yok.

SAAT 05:30 - PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan yangın, alınan tüm önlemlere rağmen Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Yangının özellikle su havuzlarının ve sık ağaçların bulunduğu bölgeden santrale doğru hızla ilerlediği görüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde alevlerin sardığı termik santralın bulunduğu alandan zaman zaman patlamalar ve ardından parlamalar meydana geldi. Gün ağarmasıyla birlikte havadan yapılacak müdahale ile soğutma çalışmalarının ardından santralde oluşan tahribatın boyutunun ortaya çıkacağı belirtildi.

SAAT 03:48 - KARACASU'DA DA MÜCADELE

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangına ekipler çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikseriyle müdahale ederken, vatandaşlar da kazma ve küreklerle mücadeleye destek veriyor.

SAAT 03:02 - MENTEŞE'DE İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda iki gün önce başlayan yangın Menteşe ilçesine ulaştı. Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan İlçe Kriz Masası tarafından ilçeye bağlı Kozağaç ve Şenyayla mahallelerindeki vatandaşların tahliye edilmesine karar verildi.

SAAT 02:45 - SANTRALE YAKIN MAHALLEDE TAHLİYE İŞLEMLERİ

Kemerköy Termik Santrali'nin bulunduğu yerleşkeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Ören Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar da kontrollü olarak bölgeden ayrılıyor. Vatandaşların bir kısmı askeri gemilerle bölgeden tahliye edildi. Ören Mahallesi'nden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kurtarma gemisine alınan 300'den fazla kişi Bodrum ilçesindeki Cruise Port iskelesine götürülüyor. Termik santralin önünde ve mahalleye ulaşımı sağlayan güzergahta önlem alan jandarma ekipleri de bölgeye sadece söndürme çalışmasında görevli uzman ekiplerin girişine izin veriyor.

SAAT 02.21 - İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kemerköy Termik Santrali ile ilgili açıklama paylaştı. Yangının seyri hakkında bilgi veren Altun, "Yangın mahalinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır." ifadesini kullandı.

 SAAT 01:00 - YENİKÖY SANTRALİ'Nİ DE TEHDİT ETMEYE BAŞLADI

Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan yangın devam ederken, alevlerin, çevresinde kızılçam ağaçlarının sıklıkla bulunduğu yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Yeniköy Termik Santrali'ne yaklaştığı öğrenildi.

SAAT 00:30 - GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE

Milas'ta 8 mahallenin tahliye edilmesine yol açan Kemerköy Termik Santrali'nde söndürme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor. Alevlerin teslim aldığı santraldeki yangına karadan sürdürülen çalışmalarının yanı sıra gece görüşlü helikopterle de havadan müdahalenin devam ettiği bildirildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.08.05 07:05 - Son Güncellenme: 2021.08.05 22:32 - Gülcan Tekin
A