Wikipedia: Tekrar hoş geldin Türkiye

Wikipedia: Tekrar hoş geldin Türkiye

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla dün akşam saatlerinde tekrar kullanıma açılan Wikipedia'nın kurucusu olan Wikimedia Vakfı, "Türkiye halkının, Türkiye kültürü ve tarihi hakkındaki dünyanın en büyük çevrimiçi tartışma ortamına yeniden katılmasından dolayı çok heyecanlıyız" açıklamasını yaptı.

2020.01.16 17:09 - Son Güncellenme: 2020.01.16 17:10 - Teknoloji
A
Wikipedia: Tekrar hoş geldin Türkiye

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla dün akşam saatlerinde tekrar kullanıma açılan Wikipedia'nın kurucusu olan vakıf Wikimedia'dan resmi açıklama geldi.

Kararı kutlayan Wikimedia Vakfı açıklamasında, "Türkiye halkının, Türkiye kültürü ve tarihi hakkındaki dünyanın en büyük çevrimiçi tartışma ortamına yeniden katılmasından ve Vikipedi'nin Türkiye ve dünya hakkında enerjik bir kaynak olmaya devam etmesinden dolayı çok heyecanlıyız."

"TEKRAR HOŞGELDİN TÜRKİYE"

Wikimedia Vakfı yetkilisi Katherine Maher, "Türkiye halkıyla yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

"Wikimedia olarak herkesin temel hakkı olan bilgiye erişim hakkını korumaya kararlıyız" diyen Maher, "Bu önemli gelişmeyi her yerde bilgi arayan Türk katılımcı topluluğumuzla paylaşmaktan heyecan duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

"Tekrar hoşgeldin Türkiye!" mesajıyla başlayan açıklamanın devamında Wikimedia yetkilileri, Anayasa Mahkemesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararını incelemeye devam ettiklerini belirtti.

"EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ"

Türkiye'de erişim yasağının kaldırılmasının ardından Twitter'dan açıklama yapan Wikipedia, "Wikipedia'nın 19. doğum günü için aldığımız en iyi hediye Türkiye'de engellenmenin kalkmasıydı" mesajını paylaştı.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.01.16 17:09 - Son Güncellenme: 2020.01.16 17:10 - Yasin Yüksel
A