Vekile kıyak yasasına jet görüşme

Vekile kıyak yasasına jet görüşme

Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan ve milletvekillerine bir dizi yeni haklar getiren yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda jet hızıyla gündeme alındı.

2013.05.09 06:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:22 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Vekile kıyak yasasına jet görüşme

 

Çözüm sürecinde birbirlerini kıyasıya eleştiren Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'nin milletvekillerinin özlük haklarında tam mutabakat sağlaması eleştiri konusu olurken, konuya ilişkin yasa teklifi TBMM'de jet hızıyla görüşülecek. Önceki gün iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifi, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilerek görüşme gündemine alındı. Bugün saat 16.00'da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek teklifteki bazı düzenlemelere TBMM Başkanlığı'na mesafeli yaklaşıyor. Kulislerde, TBMM Başkanlığı'nın, özellikle milletvekilleri ve yakınlarının her türlü tedavi masrafının TBMM bütçesinden karşılanacağına ilişkin hükmün ciddi mali yük oluşturacağı endişesi yaşadığı dile getiriliyor. Geçmişte, bazı milletvekillerinin ABD'de aylarca hasta refakati adı altında binlerce dolarlık otel faturası getirdiği belirlenmişti.

 

Yetkililer, "her türlü tedavi masrafı" ifadesinin belli bir sınır konulmadığı taktirde önünün alınamayacağını belirterek, "TBMM'nin özel hastanelerle anlaşma yapmasının anlamı kalmayacak. TBMM, her vekilin getirdiği sağlık faturalarını ne olursa olsun ödemek zorunda kalacak" şeklinde ifade ettiler.

Ne getiriyor?
Teklif, milletvekillerinin devlet protokolünde kuvvet komutanlarından sonra, 11. sırada yer almalarını öngörüyor. Emekli milletvekilleri ve birinci derece milletvekili yakınlarına kırmızı pasaport verilmesini de içeren teklif, milletvekillerinin her türlü sosyal tesisten yararlanmasının önünü açıyor. Teklifle milletvekillerinin araçları, ambulans, itfaiye aracı, koruma araçları gibi trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olacak. Teklifle milletvekillerine , harç ve vergi ödemeden süresiz silah taşıma ve bulundurma ruhsatı verilebilecek.
 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 06:21 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:22 - HABER MERKEZİ
A