Varlık barışı komisyondan geçti

Varlık barışı komisyondan geçti

Lütfi Elvan başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, dün tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan ve içinde varlık barışının da bulunduğu ''Torba Kanunu' Tasarısının maddelerini ele alıyor.

2013.05.09 17:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:35 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Varlık barışı komisyondan geçti

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ''Pek çok terör örgütü mensubu gizli tanık yapılarak ülkenin Genelkurmay Başkanı'nın bile terör örgütü mensubu yapılarak hayatlarının karartıldığı hukuksuzluklar içindeyiz. İmralı da gizli tanık yapılabilir'' dedi.
  
Akçay, evlere temizliğe giden kadınların da genel sağlık sigortasından yararlanması için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.
  
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, gizli tanık ile ilgili düzenlemenin yanlış olduğunu savunarak, ''Bu hukuk devletinde asla olamaz. Kimde olursa olsun bizde olmamalı. Kötüye kullanılmaya çok uygundur. Alışkanlık yaratır. Türkiye'de çözümsüz yargılamaların tamamında gizli tanık var. Kimlik değiştiriyor, iş veriyor, estetik bile yapılıyor. Bunlar olabilir ama sosyal güvenlik kapsamına alınmamalı. Yalancı tanıklığı teşvik eder. Yeni açılacak davalar açısından kuşku yaratıyor. Yeni yeni gizli tanıklar yaratılarak olmayan örgütler ve olmayan suçlar yaratılabilir'' diye konuştu.
  
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, gizli tanık konusunda işçi-işveren ilişkisi olmadığını ifade ederek, ''İsteğe bağlı kabul edilip Adalet Bakanlığı üstlenebilir'' dedi.
  
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, gizli tanıkların sosyal güvenlik kapsamına alınmasında gelir tespiti yapılmamasının yanlış olduğunu belirterek, ''Kişi trilyoner ise niye sosyal güvenlik kapsamına alınsın- Bu düzenlemeye gerekçe olarak gizli tanıkların adreslerinin belli olmaması gösteriliyor. O zaman vergi mükellefi de seçmenlikten de çıkarmak gerekir'' görüşünü ifade etti.
  
CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, gizli tanık ile ailenin korunmasının aynı maddede yer almasını ahlaki bulmadıklarını
söyledi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 17:34 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:35 - HABER MERKEZİ
A