Van'da hayvanlara taşımalı sistem

Van'da hayvanlara taşımalı sistem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi, hayvanlara hizmet verecek ambulans aldı. 200 bin liraya mal olan tam donanımlı ambulans, gece gündüz ihtiyaç halinde hayvanların sağlık merkezlerine ulaştırılmasında kullanılacak.

2012.12.13 15:41 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:41 - Yaşam
A
Van'da hayvanlara taşımalı sistem

Van YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan 1 ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete başladı. Her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans, ihbarlarda anında istenilen bölgeye gidecek. Ambulansla ihtiyaç olan bölgeye gidecek uzman hekimler, hasta veya yaralı hayvanlara müdahale ederek hayvan hastanesine ulaşması sağlanacak. Tedavisi tamamlanan hayvanlar sahiplerine teslim edilecek. Ambulans, doğada yaralı olarak bulunan hayvanların da tedavisinde kullanılacak.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van ve ilçelerinde yaralanan hayvanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Battal, "Bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında oradan alarak üniversitemizdeki hayvan hasbtanesine taşıyabileceğiz. Umarım bu hizmetle hayvanları hem de hayvan severleri mutlu ederiz" dedi.

Yetkililer, ambulans için henüz bir çağrı merkezi oluşturulmadığını, bu merkez oluşturuluncaya kadar YYÜ'nün santralinin aranabileceğini söyledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 15:41 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:41 - Ramazan Acar
A