Üniversitede yeni dönem Bursaray'la başlayacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Bursaray Görükle hattının Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarında çalışmalar son aşamaya geldi. Başkan Altepe, yolculu seferlere Eylül ayında başlamayı hedeflediklerini belirterek, öğrencilerin yeni dönemde üniversiteye Bursaray ile gelebileceklerini söyledi.
2011.06.16 10:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması amacıyla raylı sistem yatırımlarına bu dönemde hız veren Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında yolculu seferlere açılan Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarının ardından üniversite hattının Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarında da çalışmaları son aşamaya getirdi. Üniversite istasyonunda devam eden çalışmaları Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek ile birlikte inceleyen Başkan Altepe, Temmuz ayında test sürüşlerine başlanacağını söyledi.
Üniversitenin çehresi değişiyor
Üniversiteye ulaşımın sadece öğrenciler için değil Tıp Fakültesi Hastanesi nedeniyle bölgeye gelen vatandaşlar için de büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe, ulaşım konusunda yapılacak çalışmaların raylı sistemle de sınırlı olmadığını kaydetti. Üniversite içi bağlantı yolları ve tünel geçişleri gibi bir dizi çalışmaların da startını verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Bursarayla bağlantı yolları ve kampüs içi otopark düzenlemeleri gibi yapılacak işleri yerinde inceliyoruz. İnşaatı devam eden üç istasyonda fiziki gerçekleşme büyük ölçüde tamamlandı. Temmuz ayında test sürüşlerine başlamayı hedefliyoruz. Eylül ayında da yolculu seferleri başlatacağız. Yani yeni dönemde öğrencilerimiz üniversiteye konforlu bir şekilde ulaşabilecekler" dile konuştu.
Güvenlik sağlanacak
Bursaray'ı sadece ulaşım projesi olarak görmediklerini dile getiren Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek ise, hastane nedeniyle her gün yüzlerce aracın kampüs alanına girdiğini hatırlattı. Bursaray'ın devreye girmesiyle birlikte kampüs alanına giriş çıkışların kontrol altına alınacağını hatırlatan Prof.Dr. Dilek, "Böylelikle güvenliğin sağlanması da kolaylaşmış olacak. Bunun yanında kampüs içi bağlantı yolları, otopark ve çevre düzenlemelerini hayata geçirecek olan başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:47
-
00:52
-
00:12
-
04:36
-
00:27
En Çok Okunanlar
- Bursa'da benzinle sobayı harlamak isterken...
- Bursa'daki ünlü restoranda mide bulandıran...
- Dönerciden skandal hareket! O görüntüsü...
- Korkunç olay! " Necla teyzeyi diri diri...
- Kayseri'den Bursa'ya geliyordu: Herkes onu...
- Bursa'da Ramazan pidesi fiyatı belli oldu!
- Bursa Ulu Cami önünde olmadığı ortaya...
- Bursa'da silahla ormanda heyecan arayan...
- Santorini artık depremi bekliyor:...
- Bahçeli'nin sağlık durumu nasıl? İşte son...
- Katliam gibi kaza! Otobüs uçuruma...
- Ev almak isteyenler bu haber size! Şartlar...
- Bursa'da cesedi bulunan Porto Rikolu...
- NASA'dan korkutan açıklama: Çarpma...
- Tatlı su krizi kapıda