Üniversitede soruşturma iddiasına protesto

Üniversitede soruşturma iddiasına protesto

İstanbul Üniversitesi tarafından "Yeni Yüksek Öğretim Kanunu Taslağı" hakkında düzenlenen panele katılan iki araştırma görevlisi hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

2013.02.21 17:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 20:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Üniversitede soruşturma iddiasına protesto

Araştırma Görevlileri Barkın Asal ve Mehmet Cemil Ozansü'nün geçtiğimiz yıl Aralık ayında Mimar Sinan Üniversitesi'nde düzenlenen panele rektörlükten izin almadan katılması soruşturmanın nedeni olarak gösterildi. Haklarında soruşturma açıldığı iddia edilen iki araştırma görevlisine bugün 200 kişilik bir grup destek verdi. Öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan kalabalık İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde toplanıp Beyazıt'taki Ana kapıya yürüdü.

"Bu Üniversite'de akademik özgürlük yoktur" yazılı pankart taşıyan grup, "Rektör uyuma bizi de soruştur" diye slogan attı. Eyleme İstanbul Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Raşit Tükel, Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Semih Gemalmaz ve İktisat Fatültesi'nden Prof. Dr. İzzettin Önder de katıldı. Prof. Dr. Tükel eylemde yaptığı konuşmada işlendiği öne sürülen suçun üniversite içinde gerçekleştiğini hatırlatarak, "Üniversitede öğrencilerle toplanarak görüşlerini açıkladılar. Neye karşı açıkladılar YÖK yasa taslağına karşı. Aslında çok anlamlı bir soruşturma.YÖK yasa taslağının ne olduğunu anlatan bir soruşturma bu"şeklinde konuştu. Prof. Dr. Gemalmaz da, Sahte gözyaşı döken eski faşistler ortalıkta. Her halükarda bu grup galip çıkacaktır" dedi. Son olarak söz alan Prof.Dr. Önder de kendisi içinde soruşturma açılmasını istedi. Önder aynı toplantıda kendisinin olduğunu ve orada dile getiriline fikirlerle aydınlandığını söyledi.

Basın açıklaması soruşturma açılan iki araştırma görevlisinden biri olan Barkın Asal yaptı. Bir hukuk fakültesi asistanı bir kanun taslağı hakkında üniversitede konuşamayaçaksa nerde konuşucaktır " diyen Asal açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Bir akademisyenin ifade hürriyeti izine tabi kılma cüretini nereden alıyorsunuz ? Öğrencilerin hayatlarını doğrudan ilgilendiren bir konuda toplantı yapmaları, böyle bir yasama planının protesto etmeleri tabii bir hak değil midir?"

Soruşturma açılan ikinci isim olan Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Cemil Özansü, üniversite yöneticilerine aynı konuda brifing verdiğini belirterek, "Aynı suçu onlarla da işledim" dedi. Yapılan açıklamalarının ardından grup üniversiteye geri döndü.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 17:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 20:02 - HABER MERKEZİ
A