Twitter Fleets özelliğini kaldıracağını duyurdu!

Twitter Fleets özelliğini kaldıracağını duyurdu!

Twitter, geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma sunduğu Fleets özelliğini kaldıracağını duyurdu

2021.07.15 16:57 - Son Güncellenme: 2021.07.15 16:58 - Teknoloji
A
Twitter Fleets özelliğini kaldıracağını duyurdu!

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan TwitterFleets özelliğini kaldırıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma sunulan Fleets özelliği, Instagram ve Facebook platformlarındaki 'hikâyeler' özelliğine benziyordu. Bugün şirket, Fleets'i, 3 Ağustos'ta kaldıracağını duyurdu.

Sosyal medya platformlarında tutan bir özelliğin diğer platformlara sıçraması yeni bir şey değil. Hikayeler özelliği Snapchat ile başlamıştı. Instagram ve Facebook gibi platformlara sıçradıktan sonra Twitter'de benzer bir hikaye özelliği getirmişti. Ancak Twitter, bu özelliği platformundan kaldırmaya hazırlanıyor.

Twitter Fleets özelliği 3 Ağustos'ta kaldırılacak

Twitter, yazıya odaklı bir platform olduğu için hikaye benzeri özellik Fleets pek tercih edilmedi. Özelliğin kaldırılmasıyla ilgili resmi açıklamasında Twitter: "3 Ağustos'ta Fleets'i kaldırıyoruz; bazı yeni şeyler üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Twitter Ürün Başkan Yardımcısı Ilya Brown, "Fleets'lerin, daha fazla insanın Twitter'daki sohbete katılma konusunda kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduk. Ancak Fleets'i herkese tanıttığımızdan beri, Fleets ile sohbete katılan yeni insan sayısında umduğumuz gibi bir artış görmedik." açıklamasını yaptı.

Twitter, geçtiğimiz dönemde Clubhouse benzeri bir özellik olarak Spaces uygulamasını da sundu. Bu özellik de Fleets ile benzer bir kaderi paylaşacak mı bekleyip göreceğiz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2021.07.15 16:57 - Son Güncellenme: 2021.07.15 16:58 - Gülcan Tekin
A