Tüyleri diken diken eden rüya

Tüyleri diken diken eden rüya

Van'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremden 47 saat sonra enkaz altından canlı olarak çıkarılıp Türkiye'ye umut olan mucize bebek Azra'nın doktor dedesi Ahmet Karaduman, "Azra bebeğin bundan sonra hem dedesi, hem babası olacağım" dedi.

2011.11.02 09:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tüyleri diken diken eden rüya

Türkiye'yi yasa boğan Van-Erciş'teki depremde daha 14 günlükken enkaz altında kalan ve annesi Semiha ve babannesi Gülsade Karaduman ile birlikte sağ olarak çıkarılan Azra bebeğin Sivas'taki dedesinin evinde hüzün devam ediyor. Aynı enkazdan cesedi çıkarılan Azra bebeğin babası Sinan Karaduman'ın babası Dr. Ahmet Karaduman tek teselliyi oğlundan kendisine yadigar kalan Azra bebekte buluyor. Oğlunu toprağa verdikten sonra tüm ilgisini torununa yönelten Ahmet Karaduman, yaşadıklarını anlattı. Dr. Karaduman, şöyle dedi:

"Küçük kızım Fatma Çakır cenazeyi defnettiğimiz günün sabahı namazdan sonra ağabeyini rüyasında görmüş. Rüyayı dinledikten sonra aile olarak hepimiz hem ağladık, hem sevindik, hem de şükrettik. Bizim hüzünle sevinç gözyaşlarımız bir birine karıştı. Rüyasını o kadar detaylı bir şekilde görmüş ki. Bana gelerek, 'Abimi gördüm baba. Simsiyah saçları ve sakalı bembeyaz bir yüzü vardı. Bir omzu açık bembeyaz bir ihram giymişti. Bana 'Beni merak etmeyin, ben şehit olarak geldim. Peygamber efendimiz beni karşıladı. Benim buraya bir hafta önce gelmemin sebebi ne biliyor musun? Bir hafta sonra ben hacı olacağım. Siz beni merak etmeyin dedi' diye konuştu. Annesi oğlumun abdesti var mıyıdı, öğlen namazını kılmış mıyıdı, Kelime-i Şehadet getirmeye vakti oldu mu diye merak ediyordu. Kızımın rüyasında buna da cevap vermiş. 'Ben o gün öğlen namazımı kıldım. Kelime-i şehadet getirdim. Benim ölüm haberimi alınca hastanede sen Azra'yı kucağına alamadın ellerin titredi. Sen ile Hatice (diğer kardeşi) namaza başladınız. İsmail'e (küçük kardeşi) de söyleyin o da namazına başlasın. Beni merak etmeyin. Ben sizi görüyorum.' demiş. Rabim inşallah onu şehit olarak mekanına kabul eder. Biz bu olayları yaşadıktan sonra hem şükrediyoruz, hem de böyle bir ölüme seviniyoruz. Allah herkese böyle ölüm nasip etsin. Rabbim belki de bizim aileden birini yanına alacaktı. Kendisine en yakın Sinan'ı gördü. Biz bundan sonra sabredeceğiz, şükredeceğiz." 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.11.02 09:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A