Türkiye'den Irak'a sert uyarı

Türkiye'den Irak'a sert uyarı

Dışişleri Bakanlığı Irak'taki Türk Büyükelçiliğine düzenlenen roket saldırısını kınayarak, saldırıda can kaybı olmadığını açıkladı.

2012.01.19 08:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
Türkiye'den Irak'a sert uyarı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün yerel saat ile 13:50'de Bağdat'taki büyükelçiliğe bir roket saldırısı (RPG) düzenlendiğine dikkat çekilerek, "Fırlatılan roketlerden biri herhangi bir can kaybı ve yaralanmaya sebebiyet vermeksizin Büyükelçiliğimiz dış koruma duvarları önündeki beton bloklara isabet etmiştir. Diğer roketin ise fırlatıldığı araçta patladığı öğrenilmiştir." denildi.

Büyükelçiliğe karşı düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınayan bakanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Irak makamlarından bu saldırının faillerinin en kısa zamanda yakalanarak süratle adalet önüne çıkartılmasını, ayrıca bir daha bu tür saldırıların yaşanmasına kesin biçimde mani olunması için gereken her türlü güvenlik tedbirinin alınmasını bekliyoruz.

Bu konuda Irak makamları nezdinde gerekli girişimler yapılmış ve diplomatik temsilciliklerin güvenliğinin kabul eden ülkeye ait olduğu altı çizilerek hatırlatılmıştır. Irak makamları, Büyükelçiliğimizin güvenliğiyle ilgili uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumlulukları gereği adımları atacaklarını ve bu tür olayların tekrarının önlenmesi için her türlü tedbiri alacaklarını teyit etmişlerdir. Türkiye, Irak'taki diplomatik temsilciliklerinin güvenliği konusunda kabul eden ülke tarafından alınacak tedbirlerin takipçisi olacaktır."

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.01.19 08:54 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Alican Özbay
A