Trabzon son bileti penaltılarla kaptı

Trabzon son bileti penaltılarla kaptı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Trabzonspor, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1'lik beraberlikle sona eren maçta Kasımpaşa'yı, penaltılarda 4-2 mağlup etti ve adını gruplara yazdıran son takım oldu.

2012.12.13 22:44 - Son Güncellenme: 2012.12.13 22:44 - Spor
A
Trabzon son bileti penaltılarla kaptı

Maça iyi başlayan ev sahibi Kasımpaşa, henüz 7. dakikada Özer Hurmacı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Özer, kazanılan serbest vuruşta kale sahası üzerine sert bir orta yaptı. Kimsenin dokunamadığı top, doğrudan  Trabzonspor ağlarına gitti.

Golden sonra çabuk toparlanan Trabzonspor, Kasımpaşa kalesine beraberlik için yüklenmeye başladı. 15'te Olcan'ın uzak mesafeden şutu kalecide kalırken, 29'uncu dakikada daha tehlikeli bir pozisyonda topla buluşan Olcan, yine kaleyi denedi ancak savunmaya da çarpan top Andreas Isaksson'da kaldı.

İlk yarının 43. dakikasında ise Trabzonspor'da Mustafa Yumlu, topu ağlara gönderdi. Ancak Olcan'ın kullandığı serbest vuruşta kafa vuruşunu yapan Mustafa Yumlu, topu ağlarla buluşturmasına rağmen hakemin ofsayt bayrağı da havadaydı.


Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü, ev sahibi Kasımpaşa'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda da Trabzonspor'un beraberlik arayışları vardı. Ancak ikinci yarının ilk gol tehlikesini Kasımpaşa yakaladı. 65. dakikada Giray Kaçar'ın ters kafa vuruşunda araya giren Özer Hurmacı, topu Tolga Zengin'in yanından kaleye gönderdi. Ancak bu top, direğin hemen yanından auta gitti.

İlerleyen dakikalarda Trabzonspor'un baskısı arttı. 70'inci dakikada Yasin Öztekin'in uzak mesafeli şutu az farkla auta giderken, beraberlik golü 88'de geldi. Volkan Şen, bireysel becerisiyle sürüklediği atakta sol taraftan etkili bir orta yaptı. Kale sahasında boş durumda kalan Adrian Mierzejewski, kafa vuruşuyla takımına 1-1'lik beraberliği getirdi.

Normal sürenin kalan bölümünde ise Kasımpaşa, Özer Hurmacı ve Adem Büyük ile tehlikeli oldu ancak iki oyuncu da son vuruşlarda Tolga Zengin'i geçemedi. Kupada gruplara kalacak son takımı belirleyecek olan maç, 1-1'lik sonuçla tamamlandı ve uzatma bölümlerine geçildi.

Uzatma bölümünün ilk devresinde Trabzonspor, Adrian ile 2. gole yaklaştı. 96'da Adrian Mierzejewski, ceza sahası dışından çok etkili vurdu ancak direği geçemedi. Uzatmada ilk yarıda gol çıkmazken, ikinci yarıda ise en tehlikeli pozisyon Kasımpaşa'dan geldi. Savunmanın arkasına sarkan Halil Çolak, kaleciyi de geçti ancak son anda araya giren Giray Kaçar, kornere uzaklaştırdı.

Uzatmanın da son dakikasında Adrian, topu ağlara gönderdi ancak bu pozisyonda da ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadele, son düdükle beraber penaltılara gitti.

Penaltılarda ilk olarak topun başına geçen Adrian, hata yapmadı ve takımını penaltılarda 1-0 öne geçirdi. Kasımpaşa'da topun başına geçen Adem Büyük, Adrian'a cevap verdi ve penaltılarda durumu 1-1 yaptı.

Trabzonspor'un ikinci penaltıcısı Halil Altıntop, skoru 2-1'e getirdi. Kasımpaşa adına da Sarmov, topu filelere gönderdi ve 2-2'lik eşitlikle penaltılara devam edildi.

3. penaltılara geçildiğinde, Trabzonspor avantajı eline geçirdi. Yasin Öztekin, takımının 3. penaltı golünde hata yapmadı ve durumu 3-2 yaptı. Kasımpaşa'da ise Halil Çolak, penaltıyı kaçırdı ve avantaj Trabzonspor'a geçti.

Penaltılarda 4. atışlara geçildiğinde Emerson da golü yaptı. Elyasa Süme'nin kaçırdığı penaltının ardından Trabzonspor, penaltıları 4-2, maçı da 5-3 kazandı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda adını gruplara yazdırdı.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 22:44 - Son Güncellenme: 2012.12.13 22:44 - Ramazan Acar
A