Telefon dolandırıcılarına operasyon

Telefon dolandırıcılarına operasyon

TELEFONLA aradıkları ve kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir kadının 1 kilo 250 gram altınını dolandıran 3 kişi, şikayet üzerine altınları eritirken polis tarafından gözaltına alındı.

2013.05.09 15:04 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:05 - Yaşam
A
Telefon dolandırıcılarına operasyon

İstanbul'da polise başvuran ismi açıklanmayan emekli bir kadın, telefonla kendisini arayan ve savcı olarak tanıtan kişilere, PKK operasyonu kapsamında ele geçirilen hesaplarının kontrolü ve operasyonun yürütülmesi için yönlendirmeleri doğrultusunda verilen adrese 1 kilo 250 gram altın ve 12 değerli taş verdiğini söyledi. Ziynet eşyalarını verdikten sonra aradığı telefon numarasının cevap vermemesi üzerine dolandırıldığını anlayan emekli kadın durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. Mağdur kadının şikayetinin ardından inceleme başlatan polis, dolandırıcılıkta kullanılan telefonun Şanlıurfa'da bulunduğunu saptadı. Bunun üzerine bilgilendirilen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü de çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı araştırmada, dolandırıcılık şüphelilerinin Akçakale'nin Pekmezli Köyü'nde bulunduğunu ve kadından alınan altınların da köyde eritilerek piyasaya sürülmek istendiğini saptadı. Savcılık kararı ile köye yapılan operasyonda; 1 kilo 250 gram eritilmiş altın, 12 değerli taş ile altın eritmekte kullanılan malzemeler ele geçiren polis, kuyumcu olduğu öğrenilen Reşit D., Zekeriya B. ve Fethi D.'yi gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler; 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilirken, polisin ele geçirdiği altın ve taşların ise sahibi olan kadına iade edileceği bildirildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 15:04 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:05 - Zeynep Çelik
A