Tegme yaşam savaşını kaybetti

Tegme yaşam savaşını kaybetti

Esad'ın bombardımanından kaçan güvenli bölgede kanser teşhisi konulan 11 yaşındaki Tegme yaşamını yitirdi.

2013.05.02 12:18 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:18 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tegme yaşam savaşını kaybetti

Suriye'deki olaylar nedeniyle Esad'ın bombardımanından kaçan ve sığındığı güvenli bölgede kanser teşhisi konulan 11 yaşındaki "çadır kentin en güzel kızı" Tegme, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Ölümden kaçarak güvenli gördükleri Lazkiye'nin Hatay sınırına yakın bölgedeki çadırlara 8 ay önce ailesiyle gelen Tegme Haddura'ya, yaklaşık 40 gün önce kan kanseri teşhisi kondu.

AA ekibi tarafından kaldığı çadırda yaşadığı acı görüntülenen ve "Esad'ınbombalarından kaçtı, kansere yakalandı" haberiyle gündeme gelen Tegme, amansız hastalığa yenik düştü.

Bölgede dün hayatını kaybeden küçük Tegme, Suriye'de çatışmaların devam etmesi nedeniyle çadırların bulunduğu alanda defnedildi.

AA'nın haberi üzerine Tegme'ye yardım için harekete geçen Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Zevir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük kızın tedavisi için gerekli girişimleri başlattıklarını, ancak o anda kötü haberi aldıklarını söyledi.

Tegme'nin durumunun kendilerini çok etkilediğini ifade eden Zevir, "Tegme'nin kalbi maalesef bu acılara dayanmadı ve hayatını kaybetti. Bundan sonra Tegme'nin ailesi için elimizden geleni yapacağız ve onlara insani yardımda bulunacağız" dedi.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 12:18 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:18 - HABER MERKEZİ
A