Taraftar operasyonunda yeni gelişme

Taraftar operasyonunda yeni gelişme

Operasyon kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Fenerbahçe ve Beşiktaşlı bazı yöneticilerin ifadesine başvuruldu

2013.10.08 17:25 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:25 - Spor
A
Taraftar operasyonunda yeni gelişme

İstanbul merkezli 4 ilde taraftar gruplarına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulübü'nün bazı yöneticilerinin ifadesine başvuruldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi Yerleşkesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Fenerbahçe ve Beşiktaşlı yöneticilerin, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi ile ilgili kanuna göre suç sayılan bedava bilet dağıtımı konusunda ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü binasından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Kulübü Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Kaya Yılmaz, Genel Sekreter Metin Albayrak ile Taraftar ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, ifade vermek üzere geldiklerini bildirdi.

Beşiktaşlı yöneticilerden Yalçın Kaya Yılmaz, yaptığı açıklamada, polisin kendilerine taraftarlara bedava bilet dağıtılmasıyla ilgili sorular yönelttiğini belirtti. Yılmaz, "Bedava bilet dağıtmadığımızı ama karşılaşmalara daha fazla taraftar çekmek için biletlerde fiyat indirimi yaptığımızı söyledik" dedi.

Emniyete gelen Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyeleri Ömer Temelli ile Yalçın Aker'in ise ifade işleminin sürdüğü öğrenildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçen hafta 4 ilde 200 adrese düzenlediği operasyonlarda, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bazı taraftar gruplarının liderlerinin de aralarında yer aldığı yaklaşık 80 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 3'ü tutuklanırken, 23'ü adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.10.08 17:25 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:25 - Yağmur
A