Suriye uçağındaki yolculardan ilginç iddialar

Suriye uçağındaki yolculardan ilginç iddialar

Türkiye'nin dün akşam Ankara'da iniş yapmaya zorladığı uçağın yolcuları ve mürettebatı kendilerine uçağın acil iniş yaptığı ve Türk askerinin olayla ilgisi olmadığı yönünde "düzmece kağıtlar" imzalatıldığını iddia etti.

2012.10.11 10:24 - Son Güncellenme: 2012.10.11 10:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Suriye uçağındaki yolculardan ilginç iddialar

Uçaktaki hosteslerden Şirin Azis, Rusya'nın İngilizce yayın yapan kanalı RT'ye yaptığı açıklamada, "Uçaktaki dört kişi kağıtları imzalamaya zorlanırken dövüldü; ikisi yolcu, ikisi de mürettebattandı. Bu kağıtların neyle ilgili olduğunu bilmiyoruz. Kaptanın durumuyla ilgili endişeliyiz. Kaptanı alıp götürdüler ve acil iniş belgelerini imzalamazsa gözaltına alınacağı yönünde tehdit ettiler" diye konuştu.

Uçağın yolcularından üç çocuk annesi Fatima el Saman ise kaptana olayda askeri uçakların rolü olmadığı ve uçağın sadece acil iniş yaptığı yönünde bir feragatname imzalatıldığını öne sürdü.

El Saman, "Eğer onların şartlarına uymasaydık kaptanı rehin alacaklardı. Bizi tehdit ediyorlar. Kaptan geri dönüp bize, 'Ya acil iniş yaptığıma dair o belgeyi imzalayacağım ya da beni rehin alacaklar' dedi" diye konuştu.

Yolcular uçağın maskeli kişilerce çevrelendiğini, bütün kargoya el konduğunu ve bu kişilerin içinde belgeler olan kutulara benzer şeyleri karıştırdığını söyledi. El Saman, Türk yetkililerin bir işadamının Rusya'dan satın aldığı ve Suriye'ye ihraç etmekte olduğu yedek parçalarla ilgilendiğini belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.11 10:24 - Son Güncellenme: 2012.10.11 10:24 - HABER MERKEZİ
A