Su yerine çorba akan çeşme

Su yerine çorba akan çeşme

İzmit Belediyesi'nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında kent merkezinde başlattığı çorba çeşmesi hayata geçirildi.

2012.05.22 15:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam
A
Su yerine çorba akan çeşme

Sabri Yalım Parkı'na kurulan çeşmeden her gün su yerine çorba akacak. Sabah 07.00-09.00 saatleri arasında en az bin kişi ücretsiz çorba içebilecek.

Sabri Yalım Parkı'nda kurulan çorba çeşmesi bugün törenle vatandaşın hizmetine açıldı. Çorba çeşmesi içerisine yerleştirilen yaklaşık 125 litrelik krom tanka doldurulan mercimek çorbası bugün 07.00-09.00 saatleri arasında vatandaşlara karton bardaklar içersinde ücretsiz dağıtıldı.

HER HAFTA ÇORBA ÇEŞİDİ DEĞİŞECEK
Çorba çeşmesinde her hafta çorba çeşitleri değişecek. Açılışı mercimek çorbası ile yapılan çeşmeden dometes, ezogelin, tarhana çorbaları da akacak. Ayrıca çorba dağıtımı sona erdikten sonra tankta bulunan otomatik yıkama sistemi ile çorba tankı yıkanarak temizlenecek.

ÇEŞMEDEN HER GÜN BİN KİŞİLİK ÇORBA AKACAK
AK Partili İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vatandaşların işlerine sabah bir bardak sıcak çorba içerek gitmesini sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin sadece çöp toplayıp sokak temizliği yapmakla sınırlı kalmadığını söyleyen Başkan Doğan şöyle devam etti:

"Sabahları bazı vatandaşlarımızın simit, poğaça ya da yiyecek hiç birşey alamadan işe gitmek zorunda kaldıkları düşüncesiyle, böyle bir çalışma yapmak istedik. En azından vatandaşlarımızın işe girmeden önce sıcak bir bardak çorba içmelerini istedik. Her gün en azından bin vatandaşımız çorba çeşmesinden faydalanacak. Ayrıca hijyenik şartları çok önemsiyoruz. Çorba tankı her çorba dağıtımı öncesinde otomatik bir püskürtme sistemiyle kendini temizleyecek. Memnun kalındığı taktirde de çeşitli bölgelere çorba çeşmeleri kuracağız."

SİMİT YERİNE SICAK ÇORBA
Çorba çeşmesini çok beğendiğini söyleyen emekli işçi Süreyya Yakup, "Bu çorba lokantalarda en az 2.5 ile 3 lira arasında satılıyor. Ben Sakarya'dan bir işim nedeniyle İzmit'e gelmiştim. Sıcak çorba içmek bana da nasip oldu" dedi.

Kahvaltı yapamadığı günlerde çorba çeşmesine geleceğini söyleyen Cafer Bingül, "Yeni kurulan çorba çeşmesi önünden her sabah işime gidiyorum. Zaman zaman işime geç kaldığımda kahvaltı yapamıyorum. Sabahları bir bardak çorba alıp işime gideceğim" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.05.22 15:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A