Stadyumda gece mesaisi

Stadyumda gece mesaisi

Bu dönem Bursa'ya anıtsal yapılar kazandırma hedefi doğrultusunda Velodromda temeli atılan yeni stadyum inşaatında hummalı çalışmalar sürüyor.

2011.11.02 10:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Stadyumda gece mesaisi

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stadyum inşaatında gece gündüz ayrımı ortadan kaldırıldı. İnşaat alanı tamamen ışıklandırılırken, 180 işçiyle 2 vardiya halinde sürdürülen hummalı çalışmalar sonucunda kapa inşaatın yüzde 35'lik bölümü tamamlandı.

İnşaatın 1,5 yıl içinde tamamlanması hedef olarak belirlenirken, çalışmaların gece de sürdürülmesi amacıyla inşaat alanının çevresi aydınlatıldı. Gece gündüz ayrımının ortadan kaldırıldığı inşaat alanında 14'ü mühendis, toplam 180 personel, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. İnşaat sahasına kurulan betan santrali sayesinde beton dökme işlemlerinde de zamandan kazanılıyor.

Bursa'nın en prestijli projesi

Hava karardıktan sonra inşaat alanında inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stadyum gibi büyük projelerin ancak 150 yılda bir kentlerin gündemine geldiğini kaydeden Başkan Altepe, böyle bir yatırımın kendilerine nasip olmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti. Bursa'nın en prestijli projelerinden birinin inşa edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Böylesine onur veren bir projenin bizim hizmet dönemimizde yatırım programına alınmış olması, bizler adına gurur verici. Stadyum inşaatı, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle devam ediyor. Yoğun çalışma temposunun hızını daha da artırarak, inşaatı belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Yapımı büyük hızla ilerleyen inşaatın yüzde 35'lik bölümü tamamlandı. 45 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum, uluslararası futbol organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek niteliklerde olacak" diye konuştu.
Bursa'nın her alanda kabuk değiştirdiğine işaret eden Başkan Altepe, stadyum projesi ile Bursa'nın marka değerini yükseltmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.11.02 10:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A