Sokakta kalan kadınlara devlet sahip çıktı

Sokakta kalan kadınlara devlet sahip çıktı

MERSİN'de kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarılan biri 80, diğeri 58 yaşındaki 2 kadına, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

2013.05.09 15:39 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Sokakta kalan kadınlara devlet sahip çıktı

Merkez Akdeniz İlçesi Bahçe Mahallesi'nde kiraladıkları evde birlikte yaşayan 80 yaşındaki Fatma Kaya ile 58 yaşındaki Memihan Öncü, kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından 2 gün önce evden çıkarıldı. İki aylık kira borcu olan 500 lirayı ödeyemedikleri için evden çıkarıldıkları iddia edilen kadınlar, eşyaları ile birlikte aynı mahallede bulunan Havuzlar Caddesi üzerindeki Ziyaret Parkı'na yerleşti. Kimseleri olmadığını söyleyen kadınlar, 2 gündür bu parkta yatıp kalkarken, mahalle sakinlerinin getirdiği yemeklerle karınlarını doyurdular. Hayatta hiç kimsesinin olmadığını belirten Fatma Kaya, kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden atıldıklarını, bununu üzerine arkadaşı ile birlikte bu parka yerleştiklerini söyledi. Memihan Öncü ise, çöp toplayarak hayatta kalmaya çalıştığını dile getirerek, "Kimse bize yardım etmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, çaresiziz" dedi.
Bu arada kadınların sokakta kaldığı haberini alan Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü ekipleri, Ziyaret Parkı'na gelerek Fatma Kaya ile Memihan Öncü'yü kurum bünyesindeki bakım merkezlerine götürdü. Kadınlara, yapılan inceleme ve işlemlerin ardından gerekli yardımın yapılacağı bildirildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 15:39 - Son Güncellenme: 2013.05.09 15:40 - HABER MERKEZİ
A