Sizin için denedik: Wilio size dakikalar içerisinde bir usta buluyor.

Sizin için denedik: Wilio size dakikalar içerisinde bir usta buluyor.

Dünyanın farklı ülkelerinde hizmet vermekte olan uluslararası bir uygulama olan Wilio'da işinin ehli birbirinden maharetli ustalarımız işlerinizi kolayca yapmak için iş ilanlarınızı bekliyor.

2021.05.06 18:32 - Son Güncellenme: 2021.05.06 18:37 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Sizin için denedik: Wilio size dakikalar içerisinde bir usta buluyor.

Türkiye piyasasına kısa bir süre önce giriş yapmış olan wilio.com.tr üzerinden siteye erişebilirsiniz. Çok farklı kategorilerde ustalık gerektiren hizmetlerinizi edinebileceğiniz Wilio, halihazırda Slovakya'daki en büyük operasyon merkezinde 200 farklı kategoride 23,000'den fazla ustasıyla başarılı bir şekilde hizmet vermektedir.

Kaliteli ustalara kısa sürede ulaşın.

Boyacı, çatı ustası ya da marangoza mı ihtiyacınız var? Wilio, size en hızlı çözümü sunuyor. Çok basit bir servisle Wilio uygulaması ya da web sitesi üzerinden bir usta ya da iş uzmanını doğru işi yapacak doğru kişiyi kolayca bulabilirsiniz. Wilio ile bugüne kadar tüm dünyada 40,000'den fazla proje başarıyla tamamlandı.

Ustalara güveneceğiniz sistem

Hangi işinizi kime yaptıracağınıza yönelik seçim yapmak tamamen size bağlı. Wilio'nun Türkiye pazarında nasıl çalışacağına dair denememizde uygulamadan ya da internet sitesinden aradığımız hizmet banyonun fayanslarının yenilenmesi hizmetiydi.

Sitenin nasıl kullanılacağına dair yaptığımız incelemede hangi hizmeti arıyorsak o hizmet için site içi arama motoruna aradığımız hizmeti yazmamızın yeterli olacağı belirtiliyordu. Ardından aradığımız hizmete ilişkin kategori karşımıza çıkıyor. İstersek kendimiz yapılacak iş için bir ilan açıyor ve ustalardan teklif alabiliyoruz ya da istersek halihazırdaki ustaları seçebiliyoruz. Bu, tamamen bize kalmış bir durum. Ancak Wilio'nun bu noktadaki taahhüdü eğer ilanı biz açarsak ilk teklifimizi 10 dakika içerisinde alacağımıza ilişkin. Peki, bu gerçekten böyle mi oluyor?

Nilüfer'deki bir ev için talebimizi yaptık ve bakın nelerle karşılaştık? Evin konumu FSM bulvarı üstünde yer alıyordu ve yaptıracağımız iş için de buna göre hem yakınlarda olan hem de işinin ehli bir usta aramaya başladık.

Başlangıç aşamasında birkaç soruyu cevaplamamız istendi. İşin dışarıda mı içeride mi olduğu, fayans ile kaplanacak alanın ne kadar olduğu, hangi malzemenin iş için kullanılmasının istendiği, malzeme için ayrılabilecek bütçenin ne kadar olduğu ve bu bütçe ile beklentinin ne olduğu gibi soruların cevaplarını girmeniz bekleniyor. Tabii ki bu soruların tamamını cevaplamak zorunda değilsiniz. Bazılarını ustanın tercihine bırakmak da mümkün. Ancak çalışılacak alanın büyüklüğü ve işin nevi ile ilgili diğer konular hakkındaki bilgileri net olarak girmemiz gerekti.

Bu soru bölümü asla göz korkutmasın. Gayet basit ve herkesin kolayca yapabileceği bir aşama olduğunu gördük. En sonunda soruları cevapladıktan sonra işin yapılacağı yerin bir fotoğrafını yükleyerek daha detaylı bilgi vermek isteyenler için ek bilgi notları yazıldıktan sonra sistemde ilanımız oluşturulmuş oldu. İlan verme aşaması gerçekten şaşırtıcı ölçüde kolay bir aşama oldu.

Hızlıca yanıt aldık.

Denememizin sonucu gerçekten şaşırtıcı bir şekilde kısa süre içerisinde ilk yanıtımızı almamız sonucunu verdi. Wilio talebimizi geç bir saatte yapmış olsak da hızlıca bir ustadan ilk teklifimizi aldık. Tabii ki teklifi almak işe hemen başlamak anlamına gelmiyor. Ancak usta ile iletişime geçmek ve detaylı bir görüşme yapmaya başlamak için 10 dakika gerçekten muazzam bir süre.

O gün akşamı geçirdikten sonra ertesi gün öğlene kadar 6 teklif almıştık bile. Ayrıca gelen cevaplar da hoşumuza giden bir diğer nokta da ustaların verdikleri cevaplarda yapacakları işe dair ek bilgiler veriyor olması oldu. Ustalar bizimle iletişim kurduklarında hangi boyutta fayans istediğimizi yapıştırıcıyı kimin temin edeceği gibi ek sorularla bizi yönlendirdiler.

Bir diğer önemli nokta da işimizi yaptırmak istediğimiz ustanın diğer müşteriler tarafından daha önce yaptığı işler için verdikleri puanları ve onlara yönelik yorumları da görebiliyor olmamız oldu. Bu ustaların birçoğu daha önce yaptıkları işlerin fotoğraflarını da profillerine eklemişler. Dolayısıyla ustanın el becerisi ve işi yapabilme yeterliliğine dair de iyi bir fikriniz oluyor.

Avantajlar

Wilio ile verdiğimiz bu siparişte avantajlı gördüğümüz yanları şu şekilde belirtebiliriz:

  • Hem web sitesinde hem de uygulamada kolayca çalışabilme ve sipariş verebilme imkânı
  • Platforma hem usta hem de müşteri olarak kolay kaydolabilme
  • Ustalara yorum yapabiliyor olmanız. Böyle bir durumda size yapılan işin kalitesine dair bir değerlendirme yapmış olacaksınız. Bu da o ustanın daha sonraki işleri için bir referans noktası teşkil edeceğinden ustaların size yapacakları işi daha özenli yapmasına sebep olacaktır.
  • Bu değerlendirme sisteminin oldukça kolay bir şekilde kullanılabiliyor olması
  • Ustaların kalifiye olup olmadıklarına dair değerlendirmeyi önden yapma olanağınızın olması

Dezavantajlar

Elbette ki işimizi çözmüş de olsak wilio.com.tr ile ilgili bazı olumsuz deneyimlerimiz olmadı değil. Bu olumsuzlukları da şu şekilde belirtebiliriz:

  • Site içinde gezinmeyi biraz daha kolaylaştırmalarında fayda var. Özellikle üst menünün çok büyük olması gibi şeyler sitede gezinmeyi zorlaştıran etmenler arasında yer alıyor.
  • Ustalardan gelen mesajlar için ayrı bir bildirim kutusu oluşturulabilir. Zira şu anki haliyle biraz karmaşık bir mesaj trafiği sitede gerçekleştiriliyor.

Wilio hakkında

Wilio üyesi tüm ustalar sizinle çalışmak için oldukça isteklidirler. İş yaptırmak isteyen herkes, Wilio'yu kullanarak kolayca tamirat tarzı işlerini gerçekleştirebilirler.

Artık ceplerimizdeki bilgisayarlar sayesinde en ufak bir şeyi dahi ilk olarak internetten araştırıyoruz. Bugün evimizde bir musluk bozulsa ya da aracımızın bakımının yapılması gibi durumlar gerekse de ilk olarak yüzde 90 internete bakacağız. Bunun için de ilk kaynağımız Google olacak.

Ancak Google'daki kullanıcı yorumlarının manipülasyona oldukça açık olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda bunun nispeten güvenilir olmadığı sonucuna erişebiliriz. Bu nedenle sadece internet sonuçlarını kullanarak bir usta bulmak çok da güvenilir olmasa gerek.

Dolayısıyla internetin imkanlarını kullanarak bulabileceğiniz bir ustayı özel olarak bulacağınız uygulamamız Wilio ile en ufak bir tamirat işinizi kolayca halletmeniz mümkün olmaktadır.

Wilio'daki ustaların güvenilirliği ile ilgili kafanızda soru işaretleri oluşturmanıza gerek yok. Tüm ustaların onları Wilio üzerinden kiralayan müşterileri tarafından değerlendirildikleri bir sistemi kullanan Wilio ile tamirat işinizi yapacak ustanın işinin ne kadar ehli olup olmadığını anlamak için adeta piyango oynamanıza gerek yok. Ustamızın Wilio'daki değerlendirme puanlarına ve onun daha önceki işlerine yapılan yorumlarına bakarak işinin ne kadar ehli olup olmadığını kolayca görebilirsiniz. Bununla birlikte ustamızın daha önceki projelerini nasıl yaptığına dair çektiği fotoğrafları da görebilir ve hatta eklediği videolar dahi eğer eklemişse size bir fikir verecektir.

Wilio'nun bir diğer taahhüdü size ilk aramanız esnasında 5 dakika içerisinde bir usta bulacağıdır. Wilio'nun standart olarak Avrupa'da ilk müşterilerine %70 oranında ilk siparişlerinde 5 dakika içerisinde sonuç bulduğu bilinmektedir.

Wilio, Avrupa'daki kullanım oranlarıyla da oldukça başarılı bir internet platformudur. 197,000'den fazla bugüne kadar indirme yapılmış ve bugüne kadar 40,000'den fazla proje Avrupa'da Wilio ile başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.

En iyi ustayı en iyi yorumlar ve resimlere sahip ustayı kolayca Wilio üzerinden seçin ve hızlıca işlerinizi halledin. Artık herhangi bir ustalık işinizde kara kara düşünmeyeceksiniz. Wilio sizin için orada olacak.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2021.05.06 18:32 - Son Güncellenme: 2021.05.06 18:37 - HABER MERKEZİ
A