Sedat Peker'e tahliye

Sedat Peker'e tahliye

"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Sedat Peker, 'gizli tanıkları tehdit ettiği' iddiasıyla tutuklu olarak yargılandığı davada tahliye edildi.

2013.02.21 13:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:06 - Güncel
A
Sedat Peker'e tahliye

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Sedat Peker, İsmet Yılmaz ile başka suçtan tutuklu Hüseyin Kaya ile tutuksuz sanıklar Şaban Hacıoğlu ile Tamer Çık hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapan Sedat Peker, evli ve üç çocuk sahibi olduğunu belirtti. İnşaat ve turizm işi ile uğraştığını belirten Peker, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu söyledi.

Daha sonra savunmasını yapan Peker, gizli tanık Poyraz'a üç kez para verdiğinin iddia edildiğini hatırlatarak, "Ama bu iddianın delili yok. Gizli tanık Poyraz'a benim telkinimle para verilmişse bu paraların seri numaraları ile kayıt altına alınması gerekirdi. Cezaevinden çıkmadan nasıl olur da Poyraz'ı yönlendirebilirim. Ben İzmit Kandıra cezaevindeyken, davanın sanıklarından gardiyan Hüseyin Kara, Silivri Cezaevindeydi. Ben Silivri'ye nakledildiğimde Hüseyin Kara, Metris Cezaevi'nde görevlendirildi. 9 yıldır cezaevindeyim. 500'ye yakın telefon görüşmem var. Bu görüşmelerin hiçbirinde sanıklardan hiçbiriyle veya yakınlarıyla bir konuşmam, görüşmem olmadı. Gizli Tanık Poyraz'ın iddiaları hayal ürünüdür. "diye konuştu.

Peker'in ardından diğer 4 sanığın da savunması alındı. Sanıklar, gizli tanık Poyraz'ın ifadesini değiştirmesi için tehdit ettikleri yönündeki iddiaları kabul etmedi. Savunmaların ardından mahkeme tutuklu sanıklar Sedat Peker ile İsmet Yılmaz'ın "tutuklu kaldıkları süre ve savunmalarının alınmış olmasını" göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Peker cezaevinden çıkamayacak. Mahkeme, ifadesini değiştirmesi için tehdit edildiği ileri sürülen Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz'ın da bir daha ki celse de dinlenilmesine karar verdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 13:09 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:06 - Zeynep Çelik
A