SEÇİM TARİHİ DEĞİŞİYOR MU?

SEÇİM TARİHİ DEĞİŞİYOR MU?

Oy pusulaları basılamadı...

2011.05.04 15:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
SEÇİM TARİHİ DEĞİŞİYOR MU?

12 Haziranda yapılacak genel seçimde kullanılmak üzere bastırılması kararlaştırılan 69 milyon 153 bin 710 adet birleşik oy pusulasının basımı için Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla ihaleye çıkıldı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından DMO'ya 2 Mayısta yaptırılan ihale sonucuna, bazı firmalar itiraz etti. Firmalar, DMO İhale Komisyonuna itiraz dilekçesi vererek, ihalenin usulüne uygun yapılmadığını iddia ettiler.

YSK da ''rekabet şartlarının oluşmadığı'' gerekçesiyle DMO'nun ihalesine onay vermeyerek iptaline karar verdi.

DMO'nun yeni ihale yapacağı öğrenildi.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, Devlet Malzeme Ofisince (DMO) yapılan seçimde kullanılacak oy pusulaları ihalesinin iptaliyle ilgili olarak ''Seçim takvimini etkilemeyecek, süreç devam ediyor'' dedi.

Ali Em, YSK çıkışında gazetecilerin oy pusulası ihalesinin iptaline ilişkin soruları yanıtladı.

Em, bu sürecin devam ettiğini, doğrudan temin yoluyla DMO tarafından ihale sürecinin sürdürüldüğünü söyledi.

''Seçim takvimini etkileyecek mi?'' sorusu üzerine Em , ''Hayır. Takvimimiz işliyor. Her şey günü gününe, zamanında yerine getirilmeye çalışılıyor'' dedi.

Bir gazetecinin 10 Mayıs'ta gümrük kapılarında oy verme işleminin başlayacağını hatırlatması üzerine Em, ''O tamam. Gümrüklerin pusulaları basıldı. Bu genel oy pusulası'' diye konuştu.

Em, 2 Mayıs'ta gümrük kapılarında kullanılacak oy pusulasının basımına başlandığı, diğer ihale sürecinin devam ettiğini, en kısa zamanda, bugün yarın sonuçlanacağını bildirdi.

Bir başka soru üzerine, Em, gümrüklerde kullanılacak oy pusulasının ceza infaz kurumlarının matbaasında basıldığını ifade etti.

''Bir sıkıntı yok diyebilir miyiz?'' diyen bir gazeteciye de Em ''Diyebiliriz. Seçim takvimini etkilemeyecek, süreç devam ediyor'' yanıtını verdi. 

HABERTÜRK

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.04 15:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A