Şaşkın hırsız yakalandı

Şaşkın hırsız yakalandı

İSTANBUL'dan bir ay önce çalınan 85 bin lira değerindeki beton mikserini arayan taşeron şirket sahibi 65 yaşındaki Said Aslan, bir gazetede yayınlanan 'satılık mikser' ilanı üzerine aracını Adana'da buldu.

2013.05.02 12:00 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:00 - Güncel
A
Şaşkın hırsız yakalandı

 


Olay, İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi'nin Karadeniz Mahallesi'nde meydana geldi. Taşeron şirket sahibi Said Aslan'ın, çok katlı binalara beton dökmek için kullandığı mikser bir ay önce çalıştıkları inşaatın bekçisini bayıltıcı spreyle etkisiz hale getiren hırsızlar tarafından çalındı. Mikseri çalınan Said Aslan, polise başvurup bulunmasını isterken, kendisi de aramak için yollara düştü. Karadeniz kıyılarını, Ege Bölgesi ve İç Anadolu'nun bir çok şehrini dolaşan Aslan, önceki gün bir gazetede satılık beton mikseri ilanını gördü. Aslan, mikseri satın almak için görüştüğü ilan sahibi ile buluşmak üzere Adana'ya geldi. İlanı veren 59 yaşındaki V.T. ile Güzelyalı Mahallesi'nde buluşan Aslan, aracın motor numarasından kendi mikseri olduğunu fark etti. Mikseri satın alacağını belirterek para temin etmek için olay yerinden ayrılan Aslan, durumu polise bildirdi. Said Aslan ile birlikte olay yerine gelen polis, mikserin çalıntı olduğunu saptadı. Polis el koyduğu mikseri işlemlerin tamamlanmasının ardından Aslan'a teslim etti. Gözaltına alınan ve birçok suçtan kaydı bulunan V.T., "Ben başkasından 3 bin liraya satın aldım. Hırsızlıkla alakam yok" diyerek kendini savundu.

Mikserin bulabilmek için çok uğraştığını anlatan Said Aslan, "Bir aydan beri gitmedik yer bırakmadım. Geçen hafta Konya'da benzer bir makine vardı, ona baktım, o da çalıntıymış. O makineyi de polise yakalattım. Bu kişi de bana 30 bin liraya satmak istedi. Biraz ısrar etsem, 20 bin liraya de satacaktı. Ama ben onu alabilmek için yıllarca emek döktüm, alın terimi ortaya koydum. Şu anda fiyatı 110 bin lira, ben 85 bin liraya almıştım. Motoruna baktım, üzerindeki numaranın benim makineninki olduğunu anlayınca polise haber verdim. Sağ olsunlar hemen yakaladılar" dedi.

V.T., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 12:00 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:00 - boş7
A