Sabancıları şok eden intikam planı

Sabancıları şok eden intikam planı

Sabancı Ailesi'nin köşkü çalışanlarından bakıcı kadın kovulunca şaşırtıcı bir intikam planı hazırladı.

2011.06.29 14:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel
A
Sabancıları şok eden intikam planı

Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu'nun firarda olduğu dönemde Sabancı Ailesi'nin Sarıyer'deki köşkünde saklandığı iddiası ortaya atılmıştı. İhbar mektubunu köşkten kovulan Dürdane A.'nın yolladığı ortaya çıktı. Dürdane A., "Beni kovduran Türkan Sabancı'nın şoförü ve iki hizmetlinin başı derde girsin diye yazdım" dedi.

Lise öğrencisi Münevver Karabulut cinayetinde Karabulut'un aylarca firarda kalan katil zanlısı sevgilisi, uzun süreli bir kovalamacının ardından yakalanıp, cezaevine konuldu.Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Garipoğlu'nun dosyasına giren bir ihbar mektubu, geçtiğimiz günlerde basına konu oldu. İlk olarak polise gönderilen, buradan da dava dosyasına giren ihbar mektubu, Türkiye'nin en ünlü ailelerinden Sabancılar'ın adını, söz konusu cinayet davasına karıştırdı.

İFTİRA İDDİASINA KARŞI İNTİKAM
Kimliği meçhul bir kişi tarafından gönderilen ihbar mektubunda, Garipoğlu'nun firarda olduğu ve dünyanın her tarafında arandığı dönemde, bir süre Sabancılar'ın Sarıyer'deki köşkünde saklandığı iddia ediliyordu. Polis, yaptığı araştırmayla ihbarın asılsız olduğunu saptadı. Ancak konunun böyle kapanmasına izin vermeyen Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı, söz konusu ihbar mektubuyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık soruşturması, ihbar mektubunun 2009 yılında Türkan Sabancı'nın yanında hizmetçi olarak çalışan, ancak adı bir hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla işine son verildiği öne sürülen Dürdane A. tarafından atıldığını ortaya çıkardı.

Balıkesir'in Akçay İlçesi'nde yaşadığı tespit edilen ve mektubu da buradan attığı anlaşılan Dürdane A. gözaltına alınarak savcılığa çıkarıldı. Savcılık sorgusunda suçunu itiraf eden Dürdane A. şunları söyledi:

PİŞMANIM
"İşten çıkarılmama Türkan Sabancı'nın şoförü Ferdi Bayrak, ile diğer hizmetliler Nazif Özgür ve Mehmet Özdemir'in sebep olduğunu düşündüğüm için bu kişilere kin besliyordum. Bu durumu içime sindiremedim. Televizyon izlerken Cem Garipoğlu'nun cinayeti işledikten sonra firar ettiğini gördüm. Birden aklıma Cem Garipoğlu'nun firardayken köşkte çalışanlar tarafından saklandığı yönünde ihbarda bulunmak geldi. Akçay'daki evimde otururken Cem Garipoğlu'nun bu kişiler tarafından Sabancı Köşkü'nde saklandığı yönünde bir mektup yazdım. İnandırıcı olması için de bu kişilerin özel hayatlarından alıntılar yapıp olayı süsledim. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Tamamen düzmece bir mektup yazdım ve yeğenim aracılığıyla postaya verdim."

Savcılık soruşturması geçtiğimiz günlerde tamamlandı. İddianame doğrultusunda şüpheli Dürdane A. hakkında, "iftira"dan 6 yıla kadar hapis isteniyor.
EN SON HABER

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2011.06.29 14:41 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A