SAADET PARTİSİ'Nİ KARIŞTIRACAK İDDİA

SAADET PARTİSİ'Nİ KARIŞTIRACAK İDDİA

SP Yatağan İlçe Başkanı İlyas Zeki'nin nikahsız yaşadığı ve biri özürlü 5 çocuk annesi Gülhayat Kart terk edilince sessizliği bozdu.

2011.05.04 14:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
SAADET PARTİSİ'Nİ KARIŞTIRACAK İDDİA

Saadet Partisi Yatağan İlçe Başkanı İlyas Zeki'nin (45) nikahsız yaşadığı ve biri özürlü 5 çocuk annesi Gülhayat Kart (38), terk edilince sessizliği bozdu. İlyas Zeki'nin kendisini terk ederek resmi nikahlı ilk eşine döndüğünü öne süren ve çocuklarının aç olduğunu belirten Kart, "Çocukları bırakıp hiçbir işe gidemiyorum. Bize yardım edin" dedi. İlyas Zeki ise nikahsız eşinin iddialarını yalanladı.
Saadet Partisi Yatağan İlçe Başkanı İlyas Zeki'nin, 9 yıl önce iddiaya göre kendisini bekar olarak tanıtarak imam nikahıyla birlikte olduğu 38 yaşındaki Gülhayat Kart, terk edilince konuştu. Gülhayat Kart, 2002 yılında Zonguldak'ta tanışıp arkadaş olduklarını ve 8 ay sonra evlenme vaadiyle İlyas Zeki'ye kaçtığını söyledi. Bir süre sonra evli olduğunu öğrenince, ailesinin yanına dönmek istediğini, ancak onların da kendisini kabul etmediğini anlatan Kart, birlikte yaşamaya devam ettiğini, biri bedensel engelli olmak üzere 5 çocuk sahibi olduğunu belirtti. İlyas Zeki'nin dört ay önce nikahlı eşi Y.Z. (45) ile barıştığını ve kendisini terk ettiğini öne süren Kart, çocukları Gülhayat (2), Gökhan (3), Vahdet (4), Musa (6) ve Muhammet (8) ile ortada kaldığını söyledi. Kart, dört aydır komşularının desteği ile ayakta durmaya çalıştığını, son olarak evde bulunan 10 torba kömürü satarak çocuklarına süt ve ekmek aldığını ifade ederek, "Yaşları çok küçük. Çocukları bırakıp bir yere gidemiyorum. İşe de giremiyorum. Sosyal güvencemiz de yok. Bize yardım edin" dedi.
SENİ DÖVÜNCE ÖTEKİ RAHATLIYOR
İlyas Zeki'nin, şeker hastası olan resmi nikahlı eşine bakması için bir kadın tuttuğunu ve Y.Z.'nin izniyle de o kadınla imam nikahı kıyarak aynı evi paylaştıklarını ileri süren Kart, eşinin kendisini çocuklarının yanında bir çok kez dövdüğünü ve bu nedenle Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu belirtti. Kart, "Beni bir çok kez darp etti, hastaneden rapor alıp hakkında şikayetçi oldum. Her defasında tehdit ederek şikayetimi geri almamı sağladı. Beni dövmesine gerekçe olarak, resmi nikahlı eşini gösterip, 'ben seni dövünce o rahatlıyor' diyordu" dedi.
PARTİ GENEL MERKEZİNE ŞİKAYET
İlk çocukları olduğunda çektirdikleri ve "Mutluluklar sonsuza kadar" yazılı fotoğrafı da gösteren Gülhayat Kart, yaşadıklarından dolayı eşini parti genel merkezine yazdığı dilekçe ile şikayet ettiğini belirtti. Kart, "Saadet Partisi genel merkezine iadeli taahhütlü mektup gönderip yaşadıklarımı anlattım, yardım istedim, adresimi ve telefon numaramı verdim. Ancak hiç kimse arayıp, 'sıkıntın ne diye' sormadı. Ben devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Ailemden de özür diliyorum, çok pişmanım ama artık çok geç biliyorum beni affetsinler" diye konuştu.
ONLARIN NAFAKASINI VERİYORUM
Saadet Partisi Yatağan İlçe Başkanı İlyas Zeki ise nikahsız eşinin iddialarını yalanladı. Zeki, "Bunlar rivayet kardeşim. Yok öyle şey. Ben onların nafakalarını veriyorum. Beni karalamaya çalışıyorlar, Söylediklerinin hepsi yalan. Böyle bir haber çıkarsa da hem sizi hem de onu mahkemeye veririm" dedi.
KOMŞULAR YARDIMCI OLUYOR
Gülhayat Kart'ın komşuları ise genç kadının çocukları ile birlikte perişan bir durumda olduklarını belirterek, kendilerinin zaman zaman yardımcı olduklarını, ancak İlyas Zeki'den çekindikleri için yaşananlara müdahale edemediklerini söylediler.
MYNET 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.05.04 14:59 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A