Putin ve Biden arasında dikkat çeken görüşme

Putin ve Biden arasında dikkat çeken görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Putin, ABD'nin yeni başkanı Biden'ı telefonla arayarak tebrik etti. Görüşmede iki liderin ilişkilerin karşılıklı çıkarlara dayalı bir biçimde normalleştirilmesi konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

2021.01.26 21:56 - Son Güncellenme: 2021.01.27 09:41 - Dünya
A
Putin ve Biden arasında dikkat çeken görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Joe Biden'i ABD Devlet Başkanlığı görevine başlaması vesilesiyle tebrik ederek, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülkenin çıkarına olduğunu kaydetti.

Putin, iki ülkenin tüm dünyada güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda özel sorumluluk taşıdığını belirterek ABD ve Rusya'nın tüm dünya topluluğundan sorumlu olduğunu kaydetti.

İki ülke liderinin, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nın (START-3) uzatılmasıyla ilgili iki ülke arasında bugüne gerçekleştirilen diplomatik nota değişiminden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiği aktarıldığı açıklamada, "Taraflar, nükleer füze cephaneliklerinin karşılıklı olarak sınırlandırılmasına yönelik bu önemli uluslararası yasal mekanizmanın işleyişinin sürdürülmesi için gereken tüm prosedürleri önümüzdeki günlerde tamamlayacak" ifadesine yer verildi.

Görüşmede ayrıca koronavirüs salgını gibi acil çözüm isteyen sorunların ele alındığı belirtilirken, "Uluslararası konular arasında ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan tek taraflı çıkışı, İran nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nın sürdürülmesiyle ilgili sorunlar, Ukrayna'daki krizin çözümü ve ayrıca BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin zirvesiyle ilgili Rusya'nın girişimi değerlendirildi" dendi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında ise, Biden ile Putin'in yeni START Anlaşması'nı, Ukrayna'yı, siber saldırıları ve Afganistan'daki ABD askerlerinin öldürülmesi için para teklif edildiği iddialarını görüştüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca ABD seçimlerine müdahale edildiği yönündeki iddiaların da Putin ile Biden'ın gündemleri arasında yer aldığı kaydedildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.26 21:56 - Son Güncellenme: 2021.01.27 09:41 - Kübra Coşar-pasif
A