Polis katilinden mahkemede ilginç istek

Polis katilinden mahkemede ilginç istek

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde polis memurunu öldürmekten hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, mahkeme heyetine, "Ceza verecekseniz, nefes alamıyorum, az ceza verin" diyerek istekte bulundu.

2013.02.21 16:39 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:39 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Polis katilinden mahkemede ilginç istek

Erzurum'da geçtiğimiz 3 Ocak'ta merkez Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında eşi ve çocuklarını bıçakla rehin alan Selim Karabayır, olay yerine gelen ve teslim olması için kapıyı çalan polis memuru Suat Orak'ı kalbinden bıçaklamıştı. Kanlar içerisinde yere yığılan ve ekip arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Suat Orak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Karabayır, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istendi.
Polis katili tutuklu güvenlik görevlisi Selim Karabayır, az ceza verilmesi yönünde savunma yaptı. Katil zanlısı Karabayır, "Sağlık sorunlarım nedeniyle nefes almakta güçlük çekiyorum. Nefes alamıyorum, ceza verecekseniz az ceza verin" dedi.
Tutuklu sanık Selim Karabayır'ın Avukatı Yusuf Şanlı ise, müvekkilinin akıl ve ruh sağlığı yönünden çelişkili raporların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti dosyadaki soruşturmaya herhangi bir yeni etki yapamayacağı yönünde görüş belirterek oy birliği ile rapor talebini reddetti.
"AKIL VE RUH SAĞLIĞI YERİNDE" RAPORU VERİLMİŞTİ
İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumu tarafından hazırlanan 1 Ekim 2012 ve 12 Kasım 2012 tarihli raporlarda, katil zanlısı Selim Karabayır'ın akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğundan ceza ehliyetini engelleyecek herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtilmişti.
Bugün görülen ve karara çıkması beklenen dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:39 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:39 - HABER MERKEZİ
A