Piyasalarda müzik sustu

Piyasalarda müzik sustu

The Gartman Letter'ın editörü Dennis Gartman, yaptığı açıklamada FOMC tutanakları sonrasında piyasalar için oyunun değiştiğini belirtti.

2013.02.21 14:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:15 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Piyasalarda müzik sustu

Piyasalar cephesinden yukarı yönlü hareketlerin en zaman biteceği noktasında yapılan benzetme hep aynı oldu. Müzik sustuğunda şişman kadın şarkı söylemeyi bitirecek

Dün FED'den gelen FOMC tutanaklarında üyelerin görüş ayrılığın bir kaz daha ortaya serilmesi ve tahvil alım programlarında Mart ayında detaylı bir görüşme yapılacağını belirtilmesi ile piyasalarda risk iştahı düşerken, yeni günde sert satışlara sahne oldu.

Teknik olarak bir önceki FED tutanaklarından çok büyük fark ortaya konulmasa da likiditenin önünün kesilebileceği algısının güçlenmesi ile piyasalar için müziğin sona erdiği görüşü şimdi konuşuluyor.

'Gartman Mektubu'nun editörü Dennis Gartman, FED'in dün açıkladığı tutanakların oyunu değiştirecek nitelikte olduğunu yazdı.

Yeni yılla birlikte boğa tarafında olan piyasaların bu açıklamalar ile artık yön değiştireceğini savunan Gartman, "Düne kadar global hisse senedi piyasaları için çok yukarı yönlü beklentileri olan birildim. Ancak oyun aniden değişti.FOMC tutanakları bize, 'Kenara çekiliyorum, çıkıyorum' demek için için bir neden verdi. FED'in parasal genişleme aımları S&P 500'ün 3 yılda 666 puandan 1340 puana gelmesine yardım etti. Ancak şimde parti sona ermiş olabilir" diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.02.21 14:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:15 - HABER MERKEZİ
A