Piyasalar için sakin hafta

Piyasalar için sakin hafta

Piyasalar için sıcak geçen Temmuz ayından sonra Ağustos'un ilk haftası da çok hareketli oldu. İkinci haftaya geldiğimizde ise bir parça olsun rahat nefes alınması bekleniyor.

2013.08.05 05:57 - Son Güncellenme: 2013.08.05 05:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Piyasalar için sakin hafta

Merkez bankalarının açıklamaları gelen veriler bilançolar ile hızlı geçen hafta sonrasında endeksler genelinde vites küçültülmesi bekleniyor. ABD'den geçtiğimiz haftanın son işlem günüden gelen istihdam verileri sonrasında gelişmekte olan piyasalarda haftayı iyimser kapatırken gelişmiş ülkelerde daha karışık bir seyir gözlendi.

FED'in varlık alım programında hızlı hareket etmeyeceği algısını güçlendiren veriler ile MSCI Gelişen ülkeler endeksi yüzde 0.1'lik yükseliş ile haftayı tamamladı. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye haftayı yükseliş ile kapatırken Brezilya'da düşüş hakimdi. Gelişen piyasalar endeksi FED'in 22 Mayıs açıklamaları sonrasında yüzde 8.9 değer kaybetmişti. Yıl genelinde bakıldığında ise MSCI Dünya endeksi yüzde 15 yükselirken MSCI Gelişen ülkeler endeksi yüzde 9.5 değer kaybetti.

ABD tarafında ise verilere karşın bilanço döneminin yarattığı iyimserlik ile hafta yükseliş ile kapandı. Hafta genelinde endeksler yeni tarihi zirvelerini test etti.

Yeni haftada FED'in yerel başkanlarının açıklamaları takip edilirken, kalan bilançolar takip noktaları arasında yer alacak. Asya'da Japonya ve Çin öne çıkarken Avrupa'da hizmet PMI verileri, Almanya'da fabrika siparişleri öne çıkacak.

Haftanın sonuna doğru Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararı önemli gelişmeler arasında yer alacak.

İçeride ise Ramazan Bayramı nedeniyle kısa sürecek haftanın en önemli verisi ilk işlem gününde gelecek olan enflasyon rakamları olacak.   

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.08.05 05:57 - Son Güncellenme: 2013.08.05 05:57 - HABER MERKEZİ
A