Pınar Karşıyaka'dan kupa açıklaması

Pınar Karşıyaka'dan kupa açıklaması

Pınar Karşıyaka, basın toplantısı düzenleyerek EuroChallange Kupası'nda alınan ikinciliği değerlendirdi.

2013.05.02 16:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:27 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Pınar Karşıyaka'dan kupa açıklaması

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, basın toplantısında EuroChallange Kupası'nın kaybedilmesinde en büyük sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve final maçında yapılan hatalı olayın tüm Karşıyaka taraftarına yüklemenin söz konusu olamayacağını söyledi.
İzmir'deki final karşılaşmasında Krasnye Krylia'ya yenilenerek EuroChallange Kupası'nda ikinci olan Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şubesi, basın toplantısı düzenledi.
Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, düzenlenen basın toplantısında hayat boyu hatırlayacağımız bir maç yaşadık diyerek, "Hayal kırıklığı derin bir etki yaratıyor. O soyunma odasından üzüntümüze rağmen başımız dik ve Avrupa ikincisi olarak çıktık. Taraftarlarımızın da bu kanıya sahip olduğunu gördüm. Finali kaybetmemizde birçok unsurun olduğunu düşünüyorum. Bu unsurlardan hiçbiri yeşil kırmızılı renklere gönül verenleri suçlama nedeni oluşturmaz. Avrupa şampiyonluğunun kaçırılmasında en baştaki sorumlu benim, bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Maçta yapılan menfi bir hareket var. Bunu tüm Karşıyaka taraftarına mal etmek söz konusu olamaz. Ayrıca play-off serisine en iyi yerden başlamak için tüm konsantrasyonumuzu lige verdik. Kalan maçları kayıpsız atlatarak ligde 3. ya da 4. olabiliriz. 4'lü final sırasında kaybettiğimiz ritmi ligde geri yakalayacağız" dedi.

"HİÇBİR KARŞIYAKALI BU KUPANIN KAÇMASINI İSTEMEZDİ"
Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ ise kulübün birçok dinamiğini kupada bir araya getirdiklerini belirterek, "Kupayı çok istedik. Herkesin destek oldu fakat kupayı son anda kaçırmanın üzüntüsü ve hayal kırıklığını yaşadık. Bana göre kupayı dramatik bir hadiseyle kaçırdık. Bunu münferit bir hareket olarak değerlendiriyorum. Hiçbir Karşıyakalı bu kupanın kaçmasını istemez. Benim gördüğüm 5-6 bin taraftar kupaya inanmıştı. Bazen çok inanırsanız ve negatif etkileri de olabiliyor. İstenmeyen bir olay oldu ama bunu bir taraftar topluluğuna, bir camiaya yüklemek yanlış. Karşıyaka taraftar toplulukları da bu olayı kendi içlerinde değerlendirerek bundan sonraki finallerde takımlarına nasıl destekleyeceklerini konusunda karara varacaklardır. Kupada öyle bir hava yaratıldı ki bu da çok önemli bir olay. Ve yüz yıllık kulüp tarihinin en büyük başarısı göz ardı edilmemesi gerekiyor." dedi.
Kupa sayesinde yeni bir Karşıyaka taraftar jenerasyonu yarattık diyen Altuğ, "Ligde çok iyi bir durumdayız. Ezber bozuyoruz. Kalan 4 maçtan alacağımız galibiyetlerle Pınar Karşıyaka'yı tarihinde en yüksek galibiyet sayısına ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bir diğer hedefimiz takımı play-off'ta finale taşımaktır" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:27 - HABER MERKEZİ
A