Bursa'daki hastane başhemşireleri 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi (ÖZEL HABER)

Bursa'daki hastane başhemşireleri 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi (ÖZEL HABER)

Özel Esentepe ve Anadolu Hastanesi'nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel hastanelerin başhemşirilerine Köşebaşı Restoran'da etkinlik düzenledi. Etkinliğe misafir olarak Türkiye Educon Center ve KKTC Educon Center Direktörü Marziye İlhan da katıldı.

2021.03.05 18:25 - Son Güncellenme: 2021.03.06 08:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki hastane başhemşireleri 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi (ÖZEL HABER)
03:55 Bursa'daki hastane başhemşireleri 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki hastane başhemşireleri 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Özel Esentepe ve Anadolu Hastanesi'nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel hastanelerin başhemşirelerine yemek düzenledi.

Yemeğe konuk olarak Türkiye Educon Center ve KKTC Educon Center Direktörü Marziye İlhan da katıldı.

Yemekte liderlik ve Bursa'da kadın adına ne yapılabilir konuları konuşuldu.

"BÖYLE BİR KURUMDA ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Özel Anadolu Hastanesi'nde Başhemşire olarak görev tapan Meltem Verim, "Özellikle Yönetim Kurulu Başkanımız Ergin Kopal'a, yönetim kurulu üyelerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizi böyle anlamlı bir günde meslektaşlarımızla bir araya getirdiler. Böyle bir kurumda çalıştığım için çok mutluyum. Her zaman yöneticilerimin arkamda olduğunu hissetmek, tüm desteklerde beni desteklediklerini bilmek onure edici. Cehaletin tek korkusu kadındır çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Bugün benim için çok önemli. Benim hayatıma ve hayatına dokunduğu bütün meslektaşlarımın hayatında fark yaratan bir liderimle beraberim bugün. 1997 yılından beri beraber olduğum hemşirelik hizmetleri direktörüm, değerli hocam ve hemşirelikle ilgili mesleğimizi ileri götüren Marziye hocamla beraberim. Kendisi çok iyi bir akademisyendir" dedi.

"BİZİM GİBİ ÜLKELERDE KENDİ KENDİNİZİ MOTİVE ETMEK ZORUNDASINIZ"

Türkiye Educon Center ve KKTC Educon Center Direktörü Marziye İlhan'sa, "Öncelikle Meltem Hanım'a çok teşekkür ediyorum ve onunla gurur duyuyorum. Kadın olmak bizim gibi ülkelerde zor. Kadının değişen kimliğini, rolünü düşündüğümüzde birazcık mücadele gerekiyor. Erkek gibi kadın denmesinden öteye kadın gibi kadın mücadelesini vermemiz gerekiyor. Toplumdaki yerimizi sabitleyip, biz de varız dememiz gerekiyor. Bunun içinde değişen kimliklerimizde anne rolümüzün dışında artık iş kadını rolümüzde var. Bu nedenle teknolojinin ve değişen dünyanın karşısında kadınlar sadece kurumsal liderlikte değil, kendilerinin liderliğinde de aktif olmak zorundalar. Bursa'da bugün sadece sağlık alanındaki kadınlara yönelik değil, bütün kadınlara yönelik ilk adımları atmak üzere bir tim olduk bugün. Bu çok gurur verici. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Birleşirsek ve güçlü olursak, değişirsek değiştirebiliriz ve kadınlarımız ne kadar aydın olursa geleceğimiz de o kadar aydın olur. Meltem Hanım benim için çok önemli bir noktada çünkü kendisi hiçbir zaman vazgeçmez ve pes etmez. Bir şeyi istiyorsan ve hedefin varsa arsızca o hedefe odaklanman gerekir. Elden gelen öğün olmaz, o da zamanında gelmez. Kendi motivasyonumuzu kendimiz sağlamak zorundayız. Beni yöneticim, annem, eşim motive edecek diye bir şey yok. İstiyorsanız kendi kendinizi motive etmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Bizim gibi ülkelerde kendi kendinizi motive etmek zorundasınız. Burada olmaktan çok mutluyum. Bursa'da kadın adına ne yapabiliyorsak bu grubun liderliğinde yapabiliriz diye düşünüyorum. Geleceğe yönelik birlikte olalım diyorum ve size çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.05 18:25 - Son Güncellenme: 2021.03.06 08:58 - HABER MERKEZİ
A