Örgüt operasyonunda sıcak gelişme

Örgüt operasyonunda sıcak gelişme

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik polisin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi. Polisin gözaltına almak istediği şahıslar arasında bulunan ve adı daha önce kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur soruşturmasında geçen Emrah Kaya ise kendisini silahla vurarak hayatına son verdi. Gözaltına alınan 20 kişi detaylı sorgu için Bursa'ya getirildi.

2012.03.20 12:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Örgüt operasyonunda sıcak gelişme

İlçede son günlerde artan şikayetler üzerine şafak vakti başlatılan operasyona Bursa'dan çok sayıda özel harekat, çevik kuvvet ve organize suçlarla mücadele ekipi ile İnegöl polisleri katıldı. 20 adrese yapılan baskında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı.
Polis, operasyon dahilinde Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi'nde Emrah Kaya isimli şahsı da gözaltına almak istedi. Adı daha önce kayıp üniversiteli Sinem Yurdanur olayında geçen ve 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Emrah Kaya, polis kapıyı açmadan silahla göğsünden kendisini vurdu. Suç kaydı bulunan ve 5 yıl cezaevinde yatmış bir arkadaşıyla aynı evi paylaşan 26 yaşındaki Emrah Kaya, ağır yaralı olarak İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.
Operasyonda Emrah Kaya'nın kullandığı tabanca ile birlikte 3 adet tabanca, 3 adet tüfek ve bu silah ve tüfeklere ait mermi ve fişekler ele geçirildi. Sinem olayına adı karışan Erdal G. Bursa'da gözaltına alınırken, İnegöl'deki operasyonda Erdal G'nin annesinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi. Polisin gözaltına alındığı 20 kişi sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 12:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A